22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Pfizer λέει οτι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη μπορει να μειώσει την παραγωγή προστατευτικών αντισωμάτων του εμβολίου της στο 1/3

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού μπορεί να μειώσει την παραγωγή προστατευτικών αντισωμάτων από το εμβόλιο της Pfizer μολις στο 1/3, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η δόση θα είναι αποτελεσματική απέναντι στη μετάλλαξη, είπε η εταιρεία την Τετάρτη.

Η μελετη βρήκε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε ακόμα να ουδετεροποιήσει τον ιό και δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα απο δοκιμές σε ανθρώπους ότι η μεταλλαξη μειώνει την προστασία που προσφέρει το εμβόλιο, λέει η εταιρεία.

Πάντως, βρισκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη νέας έκδοσης του εμβολίου της ή μελετούν την πιθανότητα επιπλέον δοσης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο  New England Journal of Medicine (NEJM).

Επειδή δεν υπάρχει κάποιο καθιερωμένο όριο για το επίπεδο αντισωμάτων που είναι αναγκαίο ωστε να προστατευθούμε από τον ιό, δεν είναι ξεκάθαρο αν η μείωση κατά 2/3 των αντισωμάτων θα κάνει το εμβόλιο αναποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη που διαδιδεται στον κόσμο.

Η Moderna δημοσίευσε την Τετάρτη και αυτή μελέτη συμφωνα με την οποία η παραγωγή αντισωμάτων είναι 6 φορές κάτω απέναντι στη νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη.

Reuters

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ