19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Rosa Nera “υπέρ της αξιοποίησης του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας”

Ημερομηνία:

Μια «άτακτη εφημερίδα τοίχου» με τίτλο «Αλλιώτικα νέα» κυκλοφόρησε η κατάληψη Rosa Nera εντός της οποίας υπάρχουν οι θέσεις της που παρουσιάζονται δημοσιογραφικά και με αρκετή δόση σάτιρας.

Σε κείμενο που υπάρχει εντός της αναφέρεται στη θέση της κατάληψης «υπέρ της αξιοποίησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και όλων των εγκαταλελλειμένων κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ενώ το πολυτεχνείο άφησε το κτίριο της 5ης Μεραρχίας να ρημάζει και κρατούσε κλειστή την αυλή για πάνω από 20 χρόνια, κάποιοι άνθρωποι αποφασίσαμε να το αξιοποιήσουμε. Με πολλές εργασίες και περισσότερο μεράκι, καταφέραμε χωρίς καμία απολύτως χρηματοδότηση να μετατρέψουμε ένα ρημαγμένο κτίριο σε ένα ζωντανό πολιτικό και πολιτιστικό κύτταρο της πόλης. Μετά από έναν αιώνα αποκλεισμού, ο κόσμος των Χανίων έχει πια πρόσβαση στο κτίριο και την αυλή του λόφου όπου προσέρχεται καθημερινά για να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει σε κάποιες από τις άπειρες οργανωμένες συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες – πάντοτε χωρίς χρηματικό αντίτιμο – ή απλά για να ρεμβάσει κοιτώντας τη θέα.

Σήμερα που η διοίκηση του Πολυτεχνείου, με την ενεργή πολιτική στήριξη της Ν.Δ., μαγειρεύει την εκποίηση του κτιρίου για να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο, είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και ξέρουμε πως έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας με το μέρος μας.

Μακάρι όλα αυτά τα ανεκμετάλλευτα και τα ερειπωμένα κτίρια να περάσουν στα χέρια του κόσμου και να στεγάσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, αντί να ρημάζουν ή να τα εκμεταλλεύονται οι πλούσιοι για να πλουτίζουν κι άλλο. Γιατί όπως λέγανε και οι πολιτικοί μας πρόγονοι «η γη ανήκει σε αυτόν που τη δουλεύει».

Ολόκληρο το φυλλάδιο σε μορφή εφημερίδας μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...