17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Θάνατος 27χρονης Κορίνας: “Ζήτημα ποινικών – αστικών ευθυνών εγείρουν οι καθυστερήσεις στην αεροδιακομιδή”

Ημερομηνία:

Σημείωσε, ότι αναμένονται τα “αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα κρίνουν την οδηγική επάρκειά του κατά τον χρόνο του δυστυχήματος”

“Εγκληματική” χαρακτήρισε την “πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων”, ο δικηγόρος Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» για τις συνθήκες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της 27χρονης Κορίνας στη Γαύδο.

“Θέλουμε να ενημερωθούμε” τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, “ποιος ήταν ο εντεταλμένος για την πτητική άδεια του ελικοπτέρου. Δεν είναι δυνατόν στις 6:15 το αργότερο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι συναρμόδιοι, να έχουν ενημερωθεί ο εντόπιος γιατρός, η εντόπια αστυνομία, η τροχαία Χανίων, η αστυνομία Χανίων, η εντόπια πυροσβεστική, η πυροσβεστική Χανίων, η ΕΜΑΚ του νομού Ηρακλείου, το 166, να είχαν ενημερωθεί άπαντες και να μην δόθηκε έστω μία ευκαιρία σε αυτό το άτυχο κορίτσι να παλέψει για τη ζωή του, παρά εξέπνευσε στις 10:20 εντελώς αβοήθητο”.

“Εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα. Έφθασαν στις 12 το μεσημέρι για να μεταφέρουν το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας στις 2:00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο. Η ανικανότητα αυτών των ανθρώπων κοστίζει ζωές, εγείρονται ποινικές και αστικές ευθύνες” επεσήμανε.

Και συνέχισε:

“Υπάρχει ένα θέμα κοινωνικοπολιτικό γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι και τα ακριτικά νησιά. Πώς θα βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι σε μία δύσκολη στιγμή; Υποτίθεται ότι ειμαστε οργανωμένοι, και είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να παράσχουμε βοήθεια, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το 2018 εδώ στο Μάτι της Αθήνας 5 χιλιόμετρο έξω από την Αθήνα, οι άνθρωποι έκαψαν 110 ανθρώπους και άλλους 1000 που τσουροφλίστηκαν με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού. Δε μπόρεσαν να παρέσχουν βοήθεια στα 5 χιλιόμετρα στην Αθήνα. Μεχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Είναι ανεπαρκείς, είναι ανίκανοι οι άνθρωποι! Άνθρωποι που χειρίζονται υπεύθυνα πόστα θα πρέπει να είναι σε ετοιμοτητα! Κοστίζουν ζωές!”

Επίσης, ο κ. Σκαμπαρδώνης αμφισβήτησε ευθέως τις καταθέσεις του 40χρονου φίλου της Κορίνας, καθώς όπως είπε έπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του.

Επίσης, σημείωσε, ότι αναμένουν τα “αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα κρίνουν την οδηγική επάρκειά του κατά τον χρόνο του δυστυχήματος”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...