16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Θέσεις των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης για τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό

Ημερομηνία:

‘’ Η αναγκαιότητα για περισσότερη Ευρώπη με λιγότερα χρήματα, με διαχωριστικές λογικές μειωμένης συνεισφοράς των καθαρών πιστωτριών χωρών, με τις χώρες Συνοχής να διεκδικούν πόρους στην βάση του χαμηλότερου παρονομαστή σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, οι δραστικές περικοπές στις διαρθρωτικές πολιτικές και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, δεν αποτελούν συγκροτημένη ευρωπαϊκή απάντηση ‘’, επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, θεωρώντας ότι η Ελλάδα βγήκε με θετικό πρόσημο ως προς τις διεκδικήσεις της,  υποστηρίζουν ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το δημοκρατικό δικαίωμα της συναπόφασης, μετά και την κοινή θέση Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλιστών, Φιλελεύθερων και Πράσινων για έναν γνήσια αναπτυξιακό προϋπολογισμό, απαιτείται να έχει έναν πιο ενεργητικό ρόλο στην συνέχιση της διαπραγμάτευσης για έναν προϋπολογισμό βαθύτερης ενοποίησης.

Απέναντι στις προσεγγίσεις του παρελθόντος, της διακυβερνητικής αδράνειας των χαμηλών προσδοκιών, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές συνεχίζουν να διεκδικούν έναν πραγματικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό άλλης φιλοσοφίας και στόχευσης που να αντανακλά την θέληση για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.Η Ευρώπη έχει ανάγκη από κοινή πορεία και προοπτική σύγκλισης για τα Κράτη, για τις Περιφέρειες, για τους Πολίτες της.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...