19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Θανατηφόρο τροχαίο στη Γεωργιούπολη: Διοικητής Τροχαίας ΒΟΑΚ: Από τα 260 χλμ. του ΒΟΑΚ μόνο τα 50 έχουν διάζωμα

Ημερομηνία:

Ένας ακόμη θάνατος στον ΒΟΑΚ.

Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν της 7 το πρωί μεταξύ Γεωργιούπολης και Καβρού όταν μοτοσικλέτα που οδηγούσε 33χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικό με όχημα που έκανε αναστροφή.

Ο 42χρονος οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε, δίχως πάντως να διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο.

“Δεν εξαλείφεται το τροχαίο ατύχημα”

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διοικητής της Τροχαίας ΒΟΑΚ, Χρήστος Παπαδάκης, ανέφερε ότι από τα 260 χλμ. του ΒΟΑΚ, μόνο τα 50, δυστυχώς, έχουν διάζωμα, άρα οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να στρίψει περνώντας στο αντίθετο ρεύμα.

Στην περίπτωση του πρωινού τροχαίου, ο κ.Παπαδάκης ανέφερε πως στο σημείο υπήρχε ορατότητα, παρά τη μικρή στροφή στο σημείο.

Μεταφέροντας τα στατιστικά στοιχεία, ο διοικητής έκανε λόγο για 12 τροχαία με 11 νεκρούς που έχουν σημειωθεί φέτος, στον ΒΟΑΚ. Από τον αριθμό αυτό, οι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο.

Κατά 54% των ατυχημάτων η ευθύνη αποδίδεται στον οδηγό, χωρίς να παραβλέπονται ως αιτίες και οι κακές υποδομές. Επισήμανε ότι συχνά τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα οφείλονται σε διάσχιση του οδοστρώματος από οχήματα που επιχειρούν να περάσουν απέναντι, ενώ κινούνται στον ΒΟΑΚ.

Ωστόσο φαίνεται ότι κατά την τελευταία, σχεδόν, δεκαετία, ο σχεδιασμός της Τροχαίας ΒΟΑΚ φέρνει αποτελέσματα. Αν και όπως τονίζει ο κ.Παπαδάκης “δεν εξαλείφεται το τροχαίο ατύχημα”, έχει σημειωθεί μείωση κατά 73% των τροχαίων (από τα 60 κατά μέσο όρο, στα 25) και 80% μείωση των παθόντων, από την ίδρυση του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ, στις 11.11.2011.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ