23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θα βουλιάξει το πολιτικό σύστημα;

Ημερομηνία:

Τούμπα οι προεκλογικές υποσχέσεις του Παπανδρέου.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο Γενκός διευθυντής του Δ.Ν.Τ  Ντομινίκ Στρος -Καν δήλωσε σε συνένετυξη του, ότι είχε υπόγειες συνομιλίες, με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου , αλλά ο Παπανδρέου δεν μπορούσε να τις ανακοινώσει διότι φοβόταν το πολιτικό κόστος. Ηδη από το 2008 ο Σημίτης έιχε πει στην βουλή, ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να βγει στις αγορές και θα αναγκαστεί να προσέλθει στο Δ.Ν.Τ. Εντωμεταξύ το Δ.Ν.Τ είχε έλθει στην Ελλάδα, τον Ιούνιο το 2009, και μελετώντας την κατάσταση τη οικονομίας, διαπίστωσε την δραματική της τροπή, και ετοίμαζε σχέδιο διάσωσης.

Από τότε που ο Γ.Π βρισκόταν στην αντιπολίτευση ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, συνομιλούσε με τον “σύντροφο” Ντομινίκ Στρος Καν. Ο σύντροφος Ντομινίκ, ειδοποίησε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ,και τον Καραμανλή τον β’ ο οποίος του είπε μάγκικα σε στυλ Μεϊμαράκη “Μάγκα άραξε γιατί τον Σεπτέμβριο έχω εκλογές”. Άρα ο Παπανδρέου ήξερε και δούλευε ψιλό γαζί τους Έλληνες για να πάρει τις εκλογές. Μετά τις εκλογές το ‘φερνε από εδώ το ‘φερνε από εκεί, μέχρι να βρεί το θάρρος να κάνει τούμπα τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Προσωπικά αναρωτιόμουν βλέποντας αυτή την συμπεριφορά του Γ.Π. “Ή το παιδί είναι ακόμη “θείο βρέφος όπως τον Λαλιώτη που δεν μεγάλωσε ποτέ, και δεν καταλαβαίνει γρι από οικονομικά, ή μας περνάει όλους για χαζούς”.  Ενώ έλεγε προεκλογικά λεφτά υπάρχουν ξαφνικά “τρελάθηκε” το αφεντικό και κόβει συντάξεις και μισθούς. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήξρε  ο Γ.Π και μας γέμιζε ψέματα για χατήρι της γλυκειάς και αφροδισιακής εξουσίας. Η Ν.Δ Αλλά και καθηγητές του χώρου της αριστεράς κατηγορούν τον ΓΑΠ,ότι έπρεπε να πάρει μέτρα αμέσως , και γρήγορα να προσφύγει στις αγορές. Όχι να φωνάζει ότι κυβερνά τον  “τιτανικό” και να περιμένει να του δώσουν δάνεια. Προσωπικά έχω την γνώμη ότι οι αγορές είναι άριστα πληροφορημένες , και γνώριζαν για την δραματική κατάσταση της οικονομίας. Γιαυτό ανέβασαν τα σπρέντς. Άλωστε όπως είδαμε ο Σώκρατες της Πορτογαλλίας πήρε δύο φορές μέτρα λιτότητας ,και πάλι τον ανάγκασαν να προσφύγει στο Δ.Ν.Τ

Έχω την ταπεινή γνώμη ότι αν δεν υπάρξουν ισχυρά κοινωνικά κινήματα απέναντι στον αδυσώπητο καπιταλισμό,οι από πάνω θα φάνε τους από κάτω. Μέχρι το μεδούλι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...