22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Θα γίνουν σήμερα κανονικά οι πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 300.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη στο Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τις τράπεζες και τους ΟΤΑ και για ποσά κατάσχεσης άνω των 300.000 ευρώ θα διενεργήσουν σήμερα οι συμβολαιογράφοι.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας συνεχίζει μεν την αποχή από τους πλειστηριασμούς αλλά κατεβάζει από τις 400.000 ευρώ στις 300.000 ευρώ το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης για το οποίο επιτρέπει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Επιπλέον για σήμερα Τετάρτη θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντο­νιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημείωνει ότι «η συνταγματικώς καθορισμένη διαδικασία εκτέλεσης των νομίμως εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων επαφίεται στην υπομονή, την αντοχή και το κουράγιο εκάστου συναδέλφου συμβολαιογράφου.

Διεκπεραιώνεται δε, μέσα από την ανοχή έως αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων και των επιφορτισμένων  με την τήρηση της τάξης και της εφαρμογής των νόμων οργάνων, καθώς κάθε Τετάρτη γινόμαστε θεατές σκηνών και το χειρότερο δέκτες προσωπικών επιθέσεων που μόνο σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν ταιριάζουν.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ