16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Θα ενισχυθεί φέτος το τουριστικό ρεύμα από την Αυστρία στην Κρήτη είπε η Αυστριακή Πρέσβης που επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη

Ημερομηνία:

Το ενδιαφέρον της και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη, εξέφρασε η Αυστριακή Πρέσβης στην Ελλάδα  Melitta Schubert σε συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.Η Αυστριακή Πρέσβης, χαρακτήρισε την Κρήτη και γενικά την Ελλάδα αγαπημένο προορισμό των συμπατριωτών της, που παράλληλα προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια και θα μπορούσε να έλξει τουρίστες και τον χειμώνα.

« για τις καλοκαιρινές τους διακοπές περίπου 600.000 αυστριακοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα με προοπτική φέτος το νούμερο να αυξηθεί αρκετά…» είπε χαρακτηριστικά η  Melitta Schubert.

Η Αυστριακή Πρέσβης με τον Περιφερειάρχη παρουσία του Πρόξενου της Αυστρίας στην Κρήτη Ζαχαρία Μπαντουβά, συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας Αυστρίας – Κρήτης, ενώ έγινε ενημέρωση για θέματα ανάπτυξης –οικονομίας αλλά και των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Η Melitta Schubert αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για την Ελλάδα και εξέφρασε την ευχή της να βγει το συντομότερο από την κρίση. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την Αυστριακή Πρέσβη η χώρα της να στηρίξει την Ελλάδα όσο αφορά τις χρηματοδοτήσεις μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ζήτησα τη στήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για να βοηθηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε ότι πρέπει να δίνονται περισσότεροι  πόροι προς χώρες που έχουν ανάγκη ειδικά σε χώρες του νότου γιατί χωρίς χρήματα δεν έχουμε περισσότερη Ευρώπη. Χρειάζεται λοιπόν  να δούνε όλοι ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα οικονομικό, υπάρχει η μεγάλη ανεργία  σε όλη τη χώρα και εδώ χρειαζόμαστε τη στήριξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και μια χώρα φίλη όπως είναι η Αυστρία ζητούμε τη στήριξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

  Χωριό SOS στην Κρήτη

Η Αυστριακή Πρέσβης αλλά και ο Περιφεριάρχης αναφέρθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται στην Κρήτη για τη δημιουργία χωριού SOS. Μάλιστα η Melitta Schubert, όπως είπε, πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης της στην Κρήτη ήταν η παρουσία της προχθές στο Ηράκλειο σε εκδήλωση για το χωριό SOS. Συγκεκριμένα ανέφερε: « Ο  σκοπός της επίσκεψής μου στην Κρήτη ήταν να παρευρεθώ σε μία εκδήλωση που έγινε με σκοπό την ίδρυση παιδικού χωριού SOS στην Κρήτη, λειτουργούν ήδη άλλα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε και ένα παιδικό χωριό SOS στην Κρήτη. Τα παιδικά χωριά ξεκινήσανε από την Αυστρία το 1949 και για αυτό ήρθα εδώ στην Κρήτη. Παράλληλα όμως θα θέλαμε να κουβεντιάσουμε και άλλα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και γενικά τη συνεργασία των δύο χωρών». Από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πρόσθεσε :«  Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχουν χωριά SOS στην Κρήτη  στο Ηράκλειο  και θεωρώ ότι με την παραχώρηση του οικοπέδου που αξίζουν συγχαρητήρια στο δωρητή  είναι η πρώτη ενέργεια που γίνεται για να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας  και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η κυρία Πρέσβης της Αυστρίας ήρθε στην Κρήτη ήρθε στο Ηράκλειο για την εκδήλωση αυτή να δηλώσει τη στήριξη στην προσπάθεια που γίνεται. Η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σ αυτή την προσπάθεια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...