16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θα ζήσει για ένα χρόνο σε παγόβουνο που λιώνει καλώντας σε δράση για το Κλίμα [video]

Ημερομηνία:

Ατρόμητος κασκαντέρ ή ιδιοφυΐα; Δεν γνωρίζουμε τι από τα δύο είναι ο Άλεξ Μπελίνι, αλλά αυτό που κάνει είναι αξιοσημείωτο: σκοπεύει να ζήσει μόνος σε ένα παγόβουνο που λιώνει στα ανοιχτά των ακτών της Γροιλανδίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Η δράση του Μπελίνι έρχεται σε μια φάση που πληθαίνουν οι έρευνες για την απομείωση των πάγων της Αρκτικής.

Ο ιταλός επαγγελματίας εξερευνητής έχει ήδη τρέξει 23.000 χιλιόμετρα σε Μαραθώνιους δρόμους ανά τον κόσμο, έχει διασχίσει μόνος του τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά το τελευταίο του σχέδιο μοιάζει πιο ριψοκίνδυνο από ποτέ.

[youtube id=”” width=”620″ height=”360″]

Όπως εξηγεί ο ίδιος, την άνοιξη του 2015 σκοπεύει να βρει ένα κατάλληλο παγόβουνο στις νότιες περιοχές της Γροιλανδίας, όπου θα παραμείνει για ένα χρόνο καθώς ο παγωμένος όγκος θα λιώνει.

Εφοδιασμένος με προμήθειες 300 κιλών ξηράς τροφής, ο Μπελίνι θα κατοικεί μέσα σε μια ειδική κάψουλα από Κέβλαρ. Όταν πάγος λιώσει και αναγκαστεί να εγκαταλείψει το παγόβουνο, θα ανοιχτεί με την κάψουλα στον ωκεανό όπου θα οργανωθεί επιχείρηση διάσωσής του.

14977683522_4f8a2135c7_z Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο παγόβουνο, ο ιταλός ερευνητής θα παρατηρήσει τις κλιματικές αλλαγές από πρώτο χέρι χάρη σε εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό που ενεργειακά θα τροφοδοτείται από ένα σύστημα που θα μετατρέπει την ενέργεια των μυών του σε ηλεκτρισμό.

Στόχος του είναι να αποδείξει ότι ο ρυθμός τήξης των πάγων στην περιοχή έχει επιταχυνθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες.

401195_10151566340097980_2034569200_n

Πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον, η δράση του θα έχει και συμβολική αξία καθώς θα αντιπροσωπεύει την κατάσταση της ίδιας της ανθρωπότητας που πορεύεται στον χωροχρόνο πάνω σε έναν πλανήτη/πλεούμενο που βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Άλεξ Μπελίνι και στις σελίδες του στο Facebook και το Twitter.

econews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...