20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Θα τσι κάνουμε κορνίζες!”: Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι σε Αλικιανό από τον δρόμο που δημιούργησαν, εξοργισμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους κάτοικοι που έως τώρα ταλαιπωρούνταν λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη στον Πλατανιά Χανίων, διέρχονται από την προσωρινή κατασκευή που έφτιαξαν ντόπιοι εν μία νυκτί για να συνδέσουν τις όχθες του ποταμού.

Ωστόσο , το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό αφού ο μόνος αρμόδιος φορέας για την ασφαλή αποκατάσταση της διέλευσης στην περιοχή είναι η περιφέρεια.

“Θα τσι κάνουμε κορνίζες! Εγώ ήθελα 8 ευρώ κάθε μέρα να πάω στο σπίτι μου. Τώρα πάω με τα πόδια” είπε μία κάτοικος ενώ ένας άλλος τόνισε “Οι υπηρεσίες οι κρατικές ερίξανε τη Γέφυρα και οι κάτοικοι της περιοχής εστήσανε τον δρόμο! Οι υπηρεσίες ντρέπονται να ‘ρθουν; Και βέβαια σωστό είναι! Κι αμέ σωστό είναι να γυρίζουμε 10 χιλιόμετρα γύρω – γύρω και να μη μπορούμε να περάσουμε από πουθενά; Να μας εβρούνε δρόμο οι ανίκανοι!”, είπε άλλος κάτοικος στην κάμερα της Νέας Τηλεόρασης.

Ο αντιπεριφερείαρχης Χανίων Απόστολος Βουλεγαράκης σε δηλώσεις του ανάφερε πως η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και εισαγγελική έρευνα.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του στο flashnews.gr:

“Είναι θράσος αυτό που έγινε. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις ενέργεια σε ένα δρόμο, χωρίς καμία έγκριση επίσημου φορέα. Είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων. Αν αυριο πέσει κάποιος και σκοτωθεί από αυτήν την “αηδία” που έκαναν ποιος θα φταίει. Έχει καμία ασφάλεια ο δρόμος; Καταρχήν μπαζώσαν το ποτάμι. Αν ξεκινήσει ο καθένας να μπαζώνει το ποτάμι και να κάνει οτι θέλει, τι θα γίνει στο τέλος αν υπάρξει μια νεροποντή;” Δεν γίνονται παρεμβάσεις στα ποτάμια χωρίς καμία μελέτη. Δεν γίνονται αυτά. Αλλάξαν την κοίτη του ποταμιού. Αν βρέξει αύριο το πρωί, αυτό το “φράγμα” που έκαναν θα δημιουργήσει πρόβλημα στα δυο σπίτια που είναι εκεί κοντά”, σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης προσθέτοντας.

“Εμείς ετοιμαζόμασταν να κάνουμε έργα την Τρίτη για την διάνοιξη του δρόμου που θα τοποθετήσουμε την γέφυρα. Το τραγικό είναι οτι είχαμε συμφωνήσει με τους κατοίκους και την υπάρχουσα δημοτική αρχή, οτι πριν το Πάσχα θα κάνουμε έργα, ύψους άνω των 300.000 ευρώ, για να τοποθετήσουμε την γέφυρα Μπέλεϋ. Πώς ξαφνικά έγινε αυτή η αλλαγή κανεις δεν κατάλαβε. Για 20 ημέρες δεν μπορούσαν να κάνουν υπομονή;”

Την αντίθεση τους με τη διάνοιξη πού έφτιαξαν οι κάτοικοι εκφράζουν θεσμικοί φορείς μεταξύ αυτών και το τμήμα δυτικής Κρήτης του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...