13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Θερίζουν» τα τροχαία στην Κρήτη – 43 νεκροί μέσα στο 2015

Ημερομηνία:

Σε κοινωνική μάστιγα εξελίσσονται τα τροχαία στην Κρήτη με το πρώτο εξάμηνο του 2015 να στιγματίζεται από εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων πολλά εξελίσσονται σε δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι και σήμερα δεδομένα, στους δρόμους του νησιού από την αρχή του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους 43 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 όταν και οι νεκροί από τροχαία ήταν 26, ενώ το 2013 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τροχαία στην Κρήτη ήταν 48 άτομα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Ιουλίου στα Χανιά το 13ο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Το μνημόσυνο στο οποίο το “παρών” δίνουν οικογένειες θυμάτων τροχαίων από όλο το νησί θα τελεστεί στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Χριστοφόρου που βρίσκεται μέσα στο πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων «Χρήστου Πολέντα» στην τοποθεσία Νεραντζιά Βουκολιών του δήμου Πλατανιά.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η περιφερειακή ενότητα Χανίων, οι δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και ο σύλλογος αρωγής και αλληλεγγύης οικογενειών θυμάτων τροχαίων «’Αγιος Χριστόφορος».

Ένας 50χρονος το 43ο θύμα του 2015

Υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τροχαίο ένας 50χρονος που τραυματίσθηκε σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο άτυχος 50χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο δρόμο προς το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο όπου εισήχθη στο χειρουργείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ