16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Θερινό Εργαστήρι Ιστοριών”: Μαθητές στο Ρέθυμνο θα μάθουν να φτιάχνουν ντοκιμαντέρ, με την ομάδα του Caravan Project!

Ημερομηνία:

To Caravan Project (www.caravanproject.org) είναι μια μη κερδοσκοπική πολιτιστική δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ξεκίνησε το 2011, από μία ομάδα νέων κινηματογραφιστών, φωτογράφων και ερευνητών, που έκαναν ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο ανθρώπινες ιστορίες, που μπορούν να εμπνεύσουν, να συγκινήσουν και να αποτελέσουν αφετηρία για αναστοχασμό και δημιουργικό διάλογο. Tο οδοιπορικό της δράσης συνεχίζεται από τον Οκτώβριο του 2014, σε επτά ελληνικές πόλεις με δύο κυκλικές μογγολικές σκηνές yurt.

Από τις 12 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2015 το Caravan Project θα σταθμεύσει υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, με τη χορηγία της Blue Star Ferries και της AEGEAN. Στο πλαίσιο μίας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές και σχολεία το Caravan Project εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην πόλη του Ρεθύμνου, το Θερινό Εργαστήρι Ιστοριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Caravan Project. σε Ηράκλειο και Μυτιλήνη είχαν αξιοσημείωτη απήχηση με τους συμμετέχοντες μαθητές να ξεπερνούν τους 1600.

Το θερινό εργαστήρι ιστοριών είναι ένα εντατικό, εισαγωγικό σεμινάριο, από τους κινηματογραφιστές της ομάδας του Caravan Project, με αντικείμενο τη συλλογή και τη διάσωση ιστοριών μέσω της δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Το εργαστήρι, απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β΄ & Γ’ Γυμνασίου και θα διεξαχθεί στα yurt του Caravan Project, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, από την Τρίτη 16 έως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν να παράξουν ομαδικά δύο δικά τους ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Το σεμινάριο περιλαμβάνει ένα εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στις ιστορίες του Caravan Project, διαδραστικές δράσεις αφήγησης, ομαδικές ασκήσεις φωτογραφίας και σκηνοθεσίας, γυρίσματα με κινηματογραφικό εξοπλισμό και μοντάζ των ταινιών. Τα ντοκιμαντέρ που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα προβληθούν, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο θερινό εργαστήρι ιστοριών, όπου θα προσκληθούν γονείς και οι φίλοι των μαθητών.

Γενικοί εκπαιδευτικοί στόχοι του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των μαθητών με την τέχνη του ντοκιμαντέρ, η εξοικείωση τους με την έννοια της αφήγησης, η καλλιέργεια πνεύματος σεβασμού για το «άλλο», η ανάπτυξη παρατηρητικότητας και η εκπαίδευση του βλέμματος, καθώς και η ανάπτυξη συνεργατικών και κριτικών δεξιοτήτων αλλά και η τόνωση του αυτοσυναισθήματος.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται υποχρεωτική καθημερινή παρουσία σε όλα τα μαθήματα. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 6972137373.

Δείτε φωτός:

 

 

Πρόγραμμα Θερινού Εργαστηρίου Ιστοριών


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015


11:00 – 13:30

Εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

«Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ – Αναζητώντας Τόπους & Ανθρώπους»


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015


10:00 – 13:30

Ανάπτυξη της Ιστορίας & του Κεντρικού Χαρακτήρα:
«Χτίζοντας τον Ήρωα»

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015


09:30 – 14:00

"google ad"

Έρευνα & ρεπεράζ με τους χαρακτήρες των ιστοριών:

«Γνωρίζοντας τον Ήρωα»

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015


08:30 – 14:00


Γύρισμα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015


10:00 – 14:00 &

16:00 – 20:00

Μοντάζ


Κυριακή 21 Ιουνίου 2015
(θα ανακοινωθεί)
Προβολή των Ταινιών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...