16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Θεσσαλονίκη: Φούρνος δέχεται bitcoin – 0.00023760 η τιμή της μίας τυρόπιτας

Ημερομηνία:

Το κρυπτονόμισμα γνωστό ως “bitcoin”, φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Την ίδια ώρα που στη Νέα Ζηλανδία έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου η πειραματική εφαρμογή πληρωμής των μισθών των υπαλλήλων σε κρυπτονόμισμα, ένας Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της πόλης υιοθετεί τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής στο κατάστημα του.

Ο Στράτος Ιγγλεζάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιλογή να πληρώνεται τις χωριάτικες τυρόπιτες, τα κουλούρια, τα ψωμιά και όλα τα προϊόντα του και σε “bitcoin”, επισημαίνει ότι θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή, «καθώς (τα bitcoins) είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος». «Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με “bitcoin” και είναι κυρίως νέοι αλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες» διευκρινίζει ο κ. Ιγγλεζάκης, «ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα».

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με “bitcoin”, είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας».

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές είπε πως, «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε “bitcoin” αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα “bitcoin” σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Απλά κατεβάζειw την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση “wallet” και ανώνυμου λογαριασμού, είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα “bitcoin” όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια “satoshi”. Το όνομα Satoshi ανήκει στο δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» όπως επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.

«Ο όρος κρυπτονόμισμα» εξηγεί, «δεν είναι κάτι κρυφό όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ