19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Θετικές εξελίξεις για τους άστεγους των Χανίων μετά και τις χθεσινές συναντήσεις

Ημερομηνία:

Λύσεις προκύπτουν από τις χθεσινές συνάντήσεις για το το θέμα της στέγασης των άστεγων της πόλης των Χανίων |Αρχικά, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας της Επιτροπής για τους άστεγους που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του 62χρονου της Πλατείας Αγοράς και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη υπήρξε συμφωνία για μία σειρά ζητημάτων

Υπήρξε συμφωνία  πως οι συνθήκες στην Π. Ηλεκτρική είναι κακές και οφείλουν να βελτιωθούν. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Βουλγαράκης υποσχέθηκε πως θα εφοδιάσει τον χώρο με στρώματα και θερμαντικά σώματα.  Ο χώρος βεβαίως παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και θα συζητηθεί η πιθανότητα ενοικίασης κάποιου ξενοδοχείου για τις μέρες της κακοκαιρίας σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τον Δήμαρχο Χανίων.

Αναφορικά τώρα με το θέμα εύρεσης ενός χώρου για τη δημιουργία μίας μόνιμης δομής φιλοξενίας αστέγων τέθηκαν από την Επιτροπή οι προβληματισμοί τους αναφορικά με το κτίριο του Θ.Ψ.Π.Χ. που προτάθηκε (με κυρίαρχο ζήτημα την απόσταση από την πόλη) και ακολούθησε συζήτηση πάνω στις εναλλακτικές.
Ο κ. Βουλγαράκης παρουσιάστηκε θετικός στις προτάσεις της Επιτροπής τόσο για το κτίριο της Αιμοδοσίας του Π. Νοσοκομείου όσο και στη δεύτερη πρόταση για τμήμα του κτιρίου του Παλιού ΙΚΑ και έθεσε στο τραπέζι μία επιπλέον πρόταση ενός κτιρίου στην Οδό Βρυσσών ιδιοκτησίας της Εκκλησίας. Η απόφαση θα οριστοκοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Αργότερα, και μετά τη συνάντηση με τον κ. Βουλγαράκη ακολούθησε νέα συνάντηση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χατζηδάκη – Μιχαηλάκη Χρυσή. Εκεί, αφού υπήρξε συμφωνία για την προβληματική κατάσταση στην Π. Ηλεκτρική, έγινε γνωστό από την κ. Χατζηδάκη ότι από το Γηροκομείο Χανίων θα δοθεί χώρος για στέγαση 21 επιπλέον ατόμων στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Αυτό, δε σημαίνει πως θα παύσει να λειτουργεί ο χώρος της Π. Ηλεκτρικής. Αντιθέτως, θα παραμείνει χώρος για τη στέγαση των αστέγων και θα γίνουν προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής έως ότου εξευρεθεί μια μόνιμη λύση.

Γ.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...