13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Θετικές στον κορονοϊό δύο εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη θετική διάγνωση στο τεστ κορωνοϊού δύο εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δημοτικού διαμερίσματος Νικηφόρου Φωκά, ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα ενημερώνουν τους δημότες για τις διαστάσεις του γεγονότος προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ανησυχία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δ.Ρ, όπως άλλωστε έχει πράξει πάντοτε μέχρι σήμερα, ενήργησε άμεσα και με προσοχή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ακολουθώντας τις ρητές οδηγίες και εντολές που υπαγορεύτηκαν από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έλαβε γνώση για την εξέλιξη αυτή από την πρώτη στιγμή.

Όλη η ομάδα εργαζομένων τους συγκεκριμένου προγράμματος τέθηκε αμέσως προληπτικά σε καραντίνα. Οι ωφελούμενοι που εξυπηρετήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το πρόγραμμα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, καθώς η επαφή τους με τις εν λόγω εργαζόμενες δεν ήταν στενή, ούτε μεγάλης διάρκειας και φυσικά έλαβε χώρα τηρώντας αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη προβεί σε σύσταση ομάδας που θα αναπληρώσει για δυο εβδομάδες τις εργαζόμενες που τελούν υπό καραντίνα, έτσι ώστε να μην λείψει η φροντίδα κι η υποστήριξη στους ηλικιωμένους της περιοχής. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτημα είναι στη διάθεση σας καθημερινά στο τηλέφωνο 2831032913 8:00 -9:00 π.μ και 2:00-3:00 μ.μ ή εναλλακτικά η τηλεφωνική «Γραμμή Βοήθειας» του δήμου μας 2831055243 08:00π.μ έως 08:00 μ.μ κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...