20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Θεωρητικό” ερώτημα Βαξεβάνη: “Έχει ο πρωθυπουργός μιας χώρας υποχρέωση να δημοσιοποιήσει ασθένειά του;”

Ημερομηνία:

Εντύπωση προκάλεσε σχόλιο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο twitter σε άρθρο του Σάκη Μουμτζή στο liberal.gr σχετικά με τα όρια της ελευθεροτυπίας με αφορμή το σχόλιο Κασιμάτη για την εμφάνιση Κατρούγκαλου που πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις.

Ο συγγραφέας του άρθρου προασπίζεται το δικαίωμα του δημοσιογράφου της Καθημερινής να σχολιάζει όπως αυτός επιθυμεί και επιτίθεται σε όσους προχώρησαν σε “λιντσάρισμα” με αφορμή το σχόλιο για τον Κατρούγκαλου το οποίο – σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη – έγινε δίχως να γνωρίζει ότι ασθενεί.

Σε υστερόγραφο μάλιστα σημειώνει ότι:

“Στα πολιτισμένα κράτη, είθισται, οι πολιτικοί να δημοσιοποιούν την ασθένεια τους και για την αποφυγή παρόμοιων, δυσάρεστων καταστάσεων”

Με αφορμή αυτό το υστερόγραφο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης θέτει ένα “θεωρητικό ερώτημα” που σίγουρα προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Αναφέρει στο ερώτημα του:

“έχει ο πρωθυπουργός μιας χώρας υποχρέωση να δημοσιοποιησει ασθένειά του; Έχει δικαίωμα να το κάνει ο δημοσιογράφος αν το γνωρίζει; Ευχαριστώ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...