20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Θλίψη και απογοήτευση για το Λαφονήσι

Ημερομηνία:

Νέα επιστολή έφθασε στην εφημερίδα μας γα την κατάσταση που επικρατεί στο Ελαφονήσι. Τη θλίψη και απογοήτευσή του περιγράφει αυτή τη φορά ο επισκέπτης της περιοχής και μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου Μάνος Δανελάκης. Η συγκεκριμένη επιστολή είναι μία ακόμα από τις πολλές που έχουν καταφθάσει στην εφημερίδα μας τον τελευταίο καιρό και περιγράφει την ίδια θλιβερή εικόνα. Για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ αντιπεριφερειάρχη και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη με τον βουλευτή Χανίων να είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς τους δήμους που εμπλέκονται στη διαχείριση των περιοχών.

Η επιστολή

Το όνομά μου είναι Μάνος Δανελάκης. Είμαι κάτοικος Ρεθύμνου και κατάγομαι από το Ηράκλειο. Αγαπώ την Κρήτη και είναι το νησί με μερικά από τα πιο όμορφα σημεία που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Η επιστολή αυτή, προέκυψε από την θλίψη και απογοήτευση που ένιωσα, όταν ατίκρυσα την προχωρημένη καταστροφή ενός από αυτά τα σπάνιας ομορφιάς μέρη που έχουμε: το Ελαφονήσι.

Για άλλη μία φορά η μη ύπαρξη παιδείας, στους υπεύθυνους γηια τη διατήρηση και προστασία ενός τέτοιου οικότοπου και η διαφθορά που αποσκοπεί στην αισχροκέρδεια, καταφέρνουν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες συνέπειες στον τόπο μας.

Η εμπορευματοποίηση του φυσικού κάλους στο Ελαφονήσι μόνο απογοήτευση, θλίψη και στενοχώρια μπορεί να δώσει. Μη ύπαρξη γαλάζιας σημαίας πλέον, κατεστραμμένοι κέδροι, οι φυσικοί σχηματισμοί αμμολόφων ανύπαρκτη, και κατεστραμμένα τα φυσικά λημνία της περιοχής είναι μόνο μερικά από τα «κατορθώματα».

Ένα μέρος διαφήμιση της Κρήτης και της Ελλάδας, τείνει να μετατραπεί στη μεγαλύτερη δυσφήμιση για όλους τους Έλληνες, για τον πολιτισμό και την παιδεία μας, που δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει καθόλου σε ένα σύνολο ανθρώπων για την κατάντια αυτή.

Η επιστολή αυτή αποσκοπεί σε δύο πράγματα: Να δείξει την απέχθεια και τον αποτροπιασμό ενός απλού Έλληνα πολίτη προς κάποιους ομοεθνείς οι οποίοι θέλουν να λέγονται Έλληνες – Κρητικοί, και αν είναι δυνατόν να ευαισθητοποιήσει κάποιους πραγματικούς Έλληνες, που μόνο με τη βοήθεια τους θα μπορέσει να εξαλειφθεί αυτή η παρακμή και να διασωθεί αυτή η κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων – βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργου Σταθάκη για Ελαφονήσι – Μπάλο

Εν τω μεταξύ συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργου Σταθάκη όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και για το θέμα του Ελαφονησίου και του Μπάλου και της κακής διαχείρισής του.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε τις ευθύνες των Δήμων για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές και σημείωσε ότι «οι χώροι αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια σκληρή νομοθεσία που αντιμετωπίζονται οι αρχαιολογικοί χώροι και άρα πρέπει να έχουν όριο στο πόσοι επισκέπτες υπάρχουν τη μέρα καθώς είναι φυσικά διαμάντια και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τον κλασικό τουρισμό ‘ήλιος και θάλασσα’».

Και συνέχισε: «Χρειάζεται πολύ αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία και όλα τα οφέλη που θα προκύπτουν από αυτούς τους χώρους θα πρέπει να διαχέονται στην τοπική οικονομία. Δεν μπορεί οι ίδιοι οι χώροι αυτοί να αποτελούν κίνητρο για οικονομικές απολαβές του Δήμου ή άλλων φορέων. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ κριτικοί απέναντι στον τρόπο που τους χειρίζονται οι Δήμοι μέχρι σήμερα»,.

Ο κ. Σταθάκης ολοκλήρωσε με μία αναφορά για «μια νέα προσέγγιση στον τουρισμό, με πολύ μεγαλύτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά θέματα προκειμένου να αναβαθμιστεί ποιοτικά το προϊόν» η οποία θα συνδέει τη λειτουργία «της  τοπικής οικονομίας με τον τουρισμό και άλλες δραστηριότητες και κυρίως πιο ευέλικτα και φιλικά έργα υποδομής που μπορούν να αποδεσμεύουν το παραγωγικό δυναμικό του Νομού»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...