23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θοδωρής Παπαδουλάκης: Ετοιμάζει την πρώτη ελληνόφωνη ταινία για λογαριασμό του Netflix; Θα συνδέσει τον Καζαντζάκη με την πανδημία του κορωνοϊού;

Ημερομηνία:

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης περιμένει το πολυπόθητο … ναι από το Netflix για να ξεκινήσει την παραγωγή της πρώτης ελληνόφωνης ταινίας για λογαριασμό της διάσημης πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το serfare.com, ο σκηνοθέτης του “Νησιού” δήλωσε:

Περιμένω με ανυπομονησία το “ναι” του Νetflix για την πρώτη ελληνόφωνη ταινία με την υποστήριξη της διάσημης πλατφόρμας, που δεν είναι άλλη από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ένα έργο που θα μου επιτραπεί να πω, με παγκόσμιες και διαχρονικές αξίες. Το προσαρμόσαμε στη σύγχρονη εποχή, μας πήρε χρόνια το γράψιμο και ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης για την πολύτιμη βοήθεια της. Το έργο θα στηρίζεται σε Έλληνες ηθοποιούς -δεν μπορώ να πω ονόματα- αλλά και σε Άγγλους. Και όταν λέμε πως ένα τέτοιο έργο μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή, μερικά πράγματα, όπως ο ξεριζωμός, οι πρόσφυγες, είναι διαχρονικά. Δεν θα λείπουν.

Δεν θα το συνδέσουμε, όμως, με την οθωμανική αυτοκρατορία. Ο πασάς κάλλιστα μπορεί να είναι ένας μεγάλος, σημερινός επενδυτής. Ως θαυμαστής του έργου του Καζαντζάκη, πρόσεξα πολύ εγώ και η ομάδα μου τις έννοιες και τα συναισθήματα, σε μοντέρνα μετάφραση.

Στην αρχή σκεφτήκαμε και μια εκδοχή το έργο να αναφέρεται στο μέλλον ύστερα από μια πανδημία”.

Ομως, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με το Μega για τη σειρά «Κομάντο και δράκοι». Πρόκειται για ένα νεανικό σίριαλ μυστηρίου, καλοκαιρινό, όπου μια οικογένεια από την Αθήνα, την εποχή του κορονοϊού πηγαίνει να μείνει σε ένα χωριό της Κρήτης. Το παιδιά γίνονται μια παρέα και σιγά-σιγά μυστικά ανακαλύπτονται καλά κρυμμένα και μια Βεντέτα που κανείς δεν θέλει να θυμάται.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...