15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Θρήνος στην Κρήτη για την τραγωδία – Στο πένθος το ΕΚΑΒ

Ημερομηνία:

Η ασύλληπτη τραγωδία που έπληξε στην Κρήτη με νεκρούς δύο ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους στην διάσωση των συμπολιτών τους, έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρο το νησί, ενώ ήδη ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είναι γνωστό πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης είχε δώσει μεγάλη “μάχη” για το θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για την καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ στο νησί.
Επίσης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ,Βαγγέλης Κελαράκης, αγωνιζόταν διαρκώς για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επομένως και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Το ΕΚΑΒ έχει βυθιστεί στο πένθος
Οι δηλώσεις του γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ήταν συγκλονιστικές.
”Σήμερα χάσαμε το μισό ΕΚΑΒ” είπε ο κ. Πετράκης ο οποίος δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ξέσπασε σε λυγμούς. ”Δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για αίτια. Νομίζουμε πως βλέπουμε εφιάλτη και όταν ξυπνήσουμε θα είναι όλα όπως πριν,Θα έχουμε ξανά κοντά μας τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη” κατέληξε ο συνάδελφος των θυμάτων.

Συλλυπητήρια από τον Υπ. Υγείας και εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας
Εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στην Κρήτη με θύματα το διευθυντή του ΕΚΑΒ και τον πρόεδρο των εργαζομένων και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής – όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν- ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων. «Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Συλλυπητήρια Δεικτάκη
“Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης και η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας πενθούμε για την απώλεια των δύο ξεχωριστών και αγαπημένων συνεργατών και φίλων, Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που τόσο πρόωρα έφυγαν κατά την ώρα του καθήκοντος και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί τους, θα κρατήσουμε για πάντα το ξεχωριστό ήθος, τον επαγγελματισμό και τη διάθεσή για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, που υπερέβαινε τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και που είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για εμάς και για όσους συνεχίζουν το έργο τους μέσα στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.”

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου
“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη. Δύο Ηρακλειωτών αφοσιωμένων στην αποστολή τους και με τεράστια προσφορά σε όλη τη Κρητική κοινωνία, που θρηνεί για τον άδικο χαμό τους. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και εύχομαι η χάρη του Θεού να τις βοηθήσει στη μεγάλη δοκιμασία που περνούν.”

Ψήφισμα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων
“Το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων, συνήλθε εκτάκτως, με το άκουσμα του τραγικού θανάτου του Διευθυντού του ΕΚΑΒ Κρήτης ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ και του διασώστη ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΛΑΡΑΚΗ, Πρόεδρου Του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που χάθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και αποφάσισε τα ακόλουθα.
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του στους οικείους των συναδέλφων
• Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία
• Να διαθέσει αντί στεφάνου το ποσόν των 600 ευρώ υπέρ του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Χανίων.
• Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο”

Συλλυπητήρια επιστολή του Βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου
“Με λύπη πληροφορήθηκα το τραγικό γεγονός που συνέβη σήμερα το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο εκλεκτών μελών της κοινωνίας του Ηρακλείου, του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βαγγέλη Κελαράκη. Οι εκλιπόντες , είχαν αφοσιωθεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στο νησί γεγονός που είχε αναγνωριστεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια τόσο στις οικογένειες τους όσο και στους συναδέλφους τους στο ΕΚΑΒ. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στον τραυματία διασώστη του ΕΚΑΒ Μυρωδιά Νίκο ταχεία ανάρρωση.”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων στην είδηση του απροσδόκητου και άδικου θανάτου του συναδέλφου, φίλου, γιατρού, διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Βουρβαχάκη Δημητρίου καθώς και του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Κελαράκη Ευαγγέλου αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων
2)Να καταθέσει αντί στεφάνου στη μνήμη τους το ποσό των 200 ευρώ για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ
3)Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...