21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Θυμηθείτε το 1953»: Ιταλικό «δηλητήριο» για το γερμανικό «όχι» στα κορωνο-ομόλογα

Ημερομηνία:

Με μια ολοσέλιδη καταχώριση στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ιταλοί πολιτικοί ζητούν από τη Γερμανία να εγκρίνει τα αποκαλούμενα ομόλογα κορονοϊού.

Οι Ιταλοί γράφουν στους «αγαπητούς γερμανούς φίλους» ότι δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση παλαιού δημόσιου χρέους, αλλά για τους πόρους ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης που θα διαμορφώσουν και θα διαχειριστούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Οι ιταλοί πολιτικοί, κυρίως δήμαρχοι και βουλευτές από την βόρεια Ιταλία, ασκούν έντονη κριτική στην Ολλανδία, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν κατά των κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων. «Η ολλανδική στάση είναι ένα παράδειγμα έλλειψης ηθικής και αλληλεγγύης», υπογραμμίζουν.

Στην έκκληση, οι συντάκτες υπενθυμίζουν επίσης τη Συμφωνία του Λονδίνου για το κούρεμα του γερμανικού χρέους το 1953, την οποία είχε υπογράψει και η Ελλάδα:

«Η Ιταλία εξακολουθεί να είναι πεπεισμένη για την ορθότητα της απόφασης που ελήφθη τότε. Την εποχή εκείνη η Γερμανία κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία και βίωσε την αλληλεγγύη», τονίζουν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...