16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Θ. Φορτσάκης: Να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα μνημεία που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Ημερομηνία:

Τον ακριβή προσδιορισμό των μνημείων που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο,  τόσο στα Χανιά, όσο και σε όλη τη Χώρα, ζητά ο Καθηγητής Θεόδωρος  Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς  τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο υπογράφων Βουλευτής επισημαίνει ότι η ονομαστική αναφορά των μνημείων  είναι απαραίτητη, καθώς στην Απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄  2320/19.6.2018 δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που  εκχωρούνται, αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς  κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι  δυσχερής η ακριβής αναγνώρισή τους.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

προς τον Υπουργό Οικονομικών, κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: Ακριβής προσδιορισμός των μνημείων στα Χανιά, αλλά και σε όλη τη Χώρα, που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2018

Όπως είναι γνωστό, με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με αριθμό ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018 εκχωρήθηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

Σε συμπλήρωση της Ερώτησης με ΑΠ 1743 που κατέθεσα στις 20-9-2018, με θέμα «Εκχώρηση στο Υπερταμείο ιστορικών κτηρίων στα Χανιά, αλλά και σε όλη τη Χώρα», αιτούμαι τον ακριβή προσδιορισμό των μνημείων που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο, τόσο στα Χανιά, όσο και σε όλη τη Χώρα. Η ονομαστική αναφορά των μνημείων είναι απαραίτητη, καθώς στην Υπουργική Απόφαση δεν αναγράφονται τα χαρακτηριστικά των ακινήτων που εκχωρούνται, αλλά μόνο οι 12ψήφιοι αριθμοί του Κτηματολογίου, χωρίς κανένα άλλο διευκρινιστικό στοιχείο των ακινήτων, με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η ακριβής αναγνώρισή τους.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να προβεί στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων, από τα οποία να προκύπτει:

  • Ποια είναι ακριβώς τα ιστορικά κτήρια και μνημεία του νομού Χανιών, αλλά και όλης της Χώρας που, με την απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 – ΦΕΚ Β΄ 2320/19.6.2018, έχουν εκχωρηθεί στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) – Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ);

Ο αιτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...