16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ιδιοκτήτης ταβέρνας άνοιξε πυρ κατά εφοριακών στο Βόλο – ΥΠΟΙΚ: Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ σε ταβέρνα στην Αγριά του Βόλου, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου από τρεις ελεγκτές, δύο άνδρες και μία γυναίκα, της ΥΕΔΕ Θεσσαλονίκης.

Ο καταστηματάρχης πυροβόλησε εναντίον εφοριακών που του είχαν κάνει έλεγχο στο κατάστημά του, όπως κατήγγειλε ο Μιχάλης Κούπκας πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Ο έλεγχος που προηγήθηκε ήταν δύσκολος αλλά δεν προέκυψαν παραβάσεις που να επισείουν την ποινή του λουκέτου, σημείωσε ο κ. Κούπκας. Στον καταστηματάρχη επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Κατά την αποχώρηση των εφοριακών ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πυροβόλησε στον αέρα για να τους εκφοβίσει. Έντρομοι οι ελεγκτές έσπευσαν να προστατευτούν και στη συνέχεια ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον δράστη.

Πιτσιλής: Αδιανόητες οι ένοπλες απειλές

Από την πλευρά του, ο Γ. Πιτσιλής, γενικός γραμματέας της ΑΑΔΕ, τόνισε πως καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή και ευχαρίστησε την ηγεσία της αστυνομίας για την ανταπόκρισή της.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση της.

Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών».

ΥΠΟΙΚ: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν 

Ανακοίνωση εξέδωσε για το γεγονός και η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, η οποία ανέφερε ότι οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά με αμείωτους ρυθμούς.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

"google ad"

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...