19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Δημιούργησαν Ταμείο στη μνήμη της Suzanne Eaton – Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε

Ημερομηνία:

Με πρωτοβουλία ερευνητών και επιστημόνων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ προχωρά η δημιουργία Ταμείου για τη στήριξη νέων ερευνητών στη μνήμη της Suzanne Eaton.

Για όσους το επιθυμούν, έχει δημιουργηθεί τραπεζικος λογαριασμός όπου μπορούν να καταθέσουν χρήματα για το Ταμείο για τη Suzanne Eaton.

Σε σχετικό κείμενο – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Μετά τη μεγάλη θλίψη αλλά και την επιθυμία πολλών να τιμήσουμε την Suzanne Eaton όπως της αξίζει, ως μία αξιοθαύμαστη πρωτοπόρα επιστήμονα, μέντορα και φίλη, δημιουργήσαμε το Ταμείο στη μνήμη της.

Η έρευνα της Suzanne χαρακτηρίζεται από την ικανότητά της να συνδέει πεδία που μοιάζουν ασύνδετα, για να απαντήσει θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τη βιολογία με νέους τρόπους.

Χρησιμοποιώντας γνώσεις από τη βιοφυσική, τη βιοχημεία, την κυτταρική βιολογία, τη γενετική και την αναπτυξιακή βιολογία, η δουλειά της δημιούργησε νέα γνώση στο πως αναπτυσσόμενοι ιστοι αποκτούν το κατάλληλο μέγεθος, σχήμα και μορφή δια του ελέγχου όχι μόνο των βιοχημικών διεργασιών αλλά και των φυσικών δυνάμεων.

Ο ενθουσιασμός της με τη βιολογία ήταν φανερός κάθε μέρα στις δημιουργικές ερωτήσεις που γεννούσαν οι ομιλίες της στα σεμινάρια αλλά και στις συζητήσεις με μας τους συνεργάτες της που μας εμπλούτιζε με τις γνώσεις της.

Τα ενδιαφέροντα της Suzanne Eaton δεν περιορίζονταν όμως μόνο στη βιολογία.

Ήταν μια ταλαντούχα πιανίστρια και τραγουδίστρια, ποδηλάτρια, μαγείρισσα και αθλήτρια του Ταε – Κβον Ντο. Διάβαζε αδιάκοπα βιβλία, και ευχαριστιόταν τις ζωντανές συζητήσεις σε μία ποικιλία θεμάτων.

Ο γαλήνιος και ευγενικός τρόπος της έδινε πάντα μία αίσθηση λογικής σε οποιαδήποτε συγκέντρωσή μας.

Σε αυτό το πνεύμα, θέτουμε ως προτεραιότητα της αποστολής του Ταμείου την υποστήριξη νέων επιστημόνων για να ερευνήσουν θέματα έξω από το βασικό πεδίο γνώσεων και δραστηριοτήτων τους, με σκοπό την επέκταση της έρευνάς τους.

Είμαστε ανοικτό σε προτάσεις για τους τρόπους που μπορεί αυτό να επιτευχθεί, ή για άλλες ιδέες για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ερευνητές που μοιράζονται το ίδιο ανοιχτό μυαλό και τα ίδια ένδιαφέροντα όπως η Suzanne Eaton.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στους Christiane Nüsslein-Volhard, Claudia Walther, Marie-Louise Stoll-Steffan, Jonathan Kirsch, Bernhard Huber, Jürgen Knoblich, Michael Krebs, και Lea-Louisa Klement  για όλες τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία του Ταμείου Μνήμης.

Για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Ταμείο, θα σας παρακαλούσαμε να μεταφέρετε χρήματα στην ακόλουθο λογαριασμό τράπεζας:

"google ad"

Account Holder: EMBO Solutions GmbH

IBAN: DE25 6727 0003 0016 1018 01

BIC: DEUTDESM672

Reference: Suzanne

Εναλλακτικώς, μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάθεση και μέσω αυτού του συνδέσμου: https://www.betterplace.org/en/projects/71780-suzanne-eaton-fund

Εκ μέρους όλων αυτών που τους λείπει η Suzanne,

Elly Tanaka

Ruth Lehmann

Anne Classen

Maria Leptin

Για οποιαδήποτε ερώτησε παρακαλώ απευθυνθείτε εδώ: elly.tanaka(at)imp.ac.at

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...