17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ινδία: Πρώτες καταδίκες σε θάνατο για το βιασμό 8χρονης

Ημερομηνία:

Δύο άνδρες ηλικίας 20 κι 24 ετών καταδικάστηκαν σήμερα σε θάνατο από δικαστήριο στην Ινδία για τον ομαδικό βιασμό ενός κοριτσιού ηλικίας 8 ετών, που προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

Η απόφαση είναι από τις πρώτες που εκδόθηκαν βάσει του νέου νόμου που προβλέπει την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και την επιβολή της θανατικής ποινής στις υποθέσεις βιασμού παιδιών.

Όταν, πριν από δύο μήνες, αποκαλύφθηκε η υπόθεση του βιασμού του παιδιού, το οποίο παραμένει έως σήμερα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους βιαστές».

Οι δράστες περίμεναν τη μικρή μπροστά από το σχολείο της στο Μαντσούρ, στην πολιτεία Μαντία Πραντές (κεντρική Ινδία), από όπου επρόκειτο να την πάρει ο πατέρας της. Οδήγησαν το παιδί σε μια απομονωμένη περιοχή, τη βίασαν και της έκοψαν τον λαιμό, αφήνοντάς την να πεθάνει. Η 8χρονη επέζησε χάρη στη σωτήρια επέμβαση των κατοίκων που τη μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...