23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ινδία: Τι συμβαίνει σε 132 χωριά και δεν έχει γεννηθεί κανένα κορίτσι εδώ και 3 μήνες

Ημερομηνία:

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αρχές της Ινδίας τα αφύσικα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται στις γεννήσεις παιδιών σε 132 χωριά, όπου δεν έχει γεννηθεί κανένα κορίτσι το τελευταίο 3μηνο.

Τα κυβερνητικά στοιχεία αποκάλυψαν ότι από τα 216 παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτά χωριά τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν όλα αγόρια, σύμφωνα με το RT,

Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές της πολιτείας Ουταρακάντ, στη Βόρεια Ινδία, έχουν ξεκινήσει έρευνα, με την υποψία ότι οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν επιλεκτικές εκτρώσεις ανάλογα με το φύλο του παιδιού που περιμένουν, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα κορίτσια.

Παρόλο που οι εκτρώσεις κοριτσιών έχουν απαγορευτεί ρητά στην Ινδία από το 1994, η πρακτική εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κάποιες αγροτικές περιοχές, όπου τα κορίτσια συχνά θεωρούνται οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Ινδοί αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Ο περιφερειακός δικαστής του Ουταρκάσι, Ασίς Τσαουχάν, δήλωσε ότι οι αριθμοί είναι «ύποπτοι» και μπορεί να υποδηλώνουν ότι η παράνομη πρακτική συνεχίζεται σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή. Οποιοσδήποτε γονέας διαπιστώνεται ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Αυτά τα 132 χωριά έχουν τοποθετηθεί σε μια «κόκκινη ζώνη», που σημαίνει ότι τα μελλοντικά δεδομένα του πληθυσμού τους θα εξεταστούν με μεγαλύτερη προσοχή.

Ηδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει μια «μαζική εκστρατεία ευαισθητοποίησης» με σκοπό να ανατρέψει αυτή την τάση.

Η τελευταία απογραφή πληθυσμού της Ινδίας πραγματοποιήθηκε το 2011 και διαπίστωσε ένα χάσμα μεταξύ των φύλων στις γεννήσεις, με 943 θηλυκά να γεννιούνται για κάθε 1.000 άνδρες σε ολόκληρη τη χώρα.

RThuffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...