20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

ΙΣΑ: Το 10-12% των Ελλήνων πάσχει από ψυχικές ασθένειες, εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων

Ημερομηνία:

Η κρίση, τα μνημόνια και τα ακραία μέτρα λιτότητας οδήγησαν χιλιάδες στον θάνατο και εκατοντάδες χιλιάδες να φύγουν από τη χώρα. Όμως, όπως και σε κάθε πόλεμο, οι συνέπειες βρίσκονται και στον ψυχισμό των ανθρώπων, αφού σε ένα ποσοστό 10-12% του πληθυσμού όλων των ηλικιών, αναπτύχθηκαν ψυχικές ασθένειες.

Πιο αναλυτικά, αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ψυχικές παθήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών να πάσχει από ψυχικές ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς να προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα του Ψυχιατρικού τομέα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην σύγχρονη κοινωνία» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Η οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια έπληξε την ψυχική υγεία όχι μόνο των πασχόντων αλλά και των υγιών ανθρώπων είπε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος χωρίς δουλειά αισθάνεται ανασφάλεια και έντονο στρες γιατί αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για έλλειμμα που διαπιστώνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Ψυχιατρικής Υγείας, επισημαίνοντας ότι “η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, επιδεινώνεται από τη συρρίκνωση των προγραμμάτων ψυχικής υγείας αλλά και των κοινωνικών δομών που δεν χρηματοδοτούνται και είναι αποτέλεσμα της εξοντωτικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας”.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...