19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ισπανία: Mια ακόμη νύχτα επεισοδίων μετά την 9μηνη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ επειδή έβρισε στο twitter τη μοναρχία

Ημερομηνία:

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και άλλοι δύο στη Χιρόνα, στην Καταλονία, ενώ 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, διευκρίνισε η αστυνομία. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφερε μια ιατρική πηγή. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χασέλ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για tweet που έστειλε, στα οποία εξύβριζε τη μοναρχία και την αστυνομία, όπως και για εξύμνηση της τρομοκρατίας.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές στη Βαρκελώνη

Περίπου 2000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στη Βαρκελώνη, όπου οι ταραχές δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας και πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν φτιάξει με κάδους σκουπιδιών και καρέκλες εστιατορίων. Τουλάχιστον σε ένα εστιατόριο ξέσπασε φωτιά, ενώ σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον, λεηλατήθηκαν εμπορικά καταστήματα.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα, με κινητοποιήσεις να προβλέπονται στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα. Συνολικά, σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Τρίτη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...