20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ισπανοί διεθνιστές ενώνονται με τις αντιφασιστικές πολιτοφυλακές της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 3 Ισπανοί διεθνιστές ήρθαν να προστεθούν στους ήδη βρισκόμενους εκεί διεθνιστές που πολεμάνε ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση του Κίεβου, στο πλευρό των αντιφασιστών πολιτοφυλάκων στην περιοχή του Donbass, εντασσόμενοι στις Διεθνείς Ταξιαρχίες που οργανώνονται από τις πολιτοφυλακές της Λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ, καθ εικόνα και κατ ομοίωση των Διεθνών Ταξιαρχιών που αγωνίστηκαν ενάντια στα στρατεύματα του Φράγκο.

« Είμαστε Ισπανοί νεολαίοι, και βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσει να δει ο κόσμος ότι αυτά που λένε οι Ευρωπαϊκές και Βόριο αμερικανικές τηλεοράσεις είναι ψέματα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τρομοκράτες , δεν είναι εγκληματίες. Προστατεύουν τον τόπο τους , τις οικογένειές τους».

Κάποιοι από αυτούς έφτασαν στην Ουκρανία με εισιτήρια χωρίς επιστροφή, και πλέον αποτελούν μέρος του «Λόχου Vostok», αγωνιζόμενοι για την νίκη ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού, κάνοντας έκκληση για την διάδοση από τα αντιφασιστικά μέσα δικτύωσης της επιλογής τους να ενταχθούν στις νέες Διεθνείς Ταξιαρχίες και ελπίζοντας ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα για εκατοντάδες άλλους.

Στην εξεγερμένη Λαϊκή δημοκρατία του Donetsk, βρίσκονται αυτή την στιγμή διεθνιστές από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Καναδά και Πολωνία, περιμένοντας την ένταξή τους στις πολιτοφυλακές.

«Η αναλογία του σήμερα στο Ντόνμπας με την αντιφασιστική αντίσταση στην Ισπανία το 36, είναι πασιφανής. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εθελοντές από όλο τον κόσμο. Έχουμε να πολεμήσουμε ενάντια σε όλους, και ο κάθε ένας θα πρέπει να διαλέξει αν θα πάρει τα όπλα, αν και εμείς προτείνουμε στους εθελοντές των Διεθνών ταξιαρχιών να δράσουν στον τομέα της πολιτικής προστασίας εντασσόμενοι σε ιατρικές ομάδες, ομάδες διάσωσης και απεγκλωβισμού, πυροσβέστες, ψυχολόγοι, ως οικοδόμοι στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων υποδομών», δήλωσε ο AlexandrBorodayen, που τελεί χρέη πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Βίντεο απο τους δύο διεθνοταξιαρχήτες στο Ντονμπάς: http://youtu.be/JV_z3Pz21PI

πηγή: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=188221

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκπαιδευτικές ενημερώσεις ελαιοπαραγωγών από την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές ενημερώσεις των ελαιοπαραγωγών στους Δήμους του...

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...