18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ιστορική απόφαση: Οι Μπακς του Γιάννη δεν κατέβηκαν στο ματς με τους Μάτζικ – Μποϊκοτάζ στο ΝΒΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία

Ημερομηνία:

Ιστορική απόφαση από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Δύο μέρες μετά από το ξέσπασμα του Τζορτζ Χιλ, η ομάδα του Μιλγουόκι αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα playoffs του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, προλαβαίνοντας τους Ράπτορς και τους Σέλτικς που συζητούν για να μην κατέβουν στο μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό της Ανατολής, όπως αναφέρει το Sport24.

Οι παίκτες των Μπακς συζήτησαν χθες (25/8) για να πάρουν μια απόφαση και τελικά ακολούθησαν τον δρόμο της αποχώρησης από τον αγώνα με το Ορλάντο, στον οποίο με νίκη θα έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας όπου τους περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ. Οι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν εμφανίστηκαν για την προθέρμανση, εκείνοι του Στιβ Κλίφορντ αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει και περίπου στις 22:55 ενημερώθηκαν πως οι Μπακς δεν σκόπευαν να εμφανιστούν για το τζάμπολ.

Το περιστατικό με τις επτά σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για πολλούς παίκτες και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Λίγκας που παραδοσιακά υποστηρίζει τους αθλητές της. Αθλητές όπως ο Ντόνοβαν Μίτσελ που παραδέχονται ότι έχουν κουραστεί να φοβούνται, άνδρες όπως ο Βινς Κάρτερ που λένε ότι έχουν μαζί τους κινητό και ταυτότητα ακόμη κι όταν βγάζουν τα σκουπίδια.

Αμέσως οι NBAers εξέφρασαν τη στήριξη τους στην κίνηση των «Ελαφιών»!

«Σεβασμός στους Μπακς» έγραψε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ενώ ο Ενές Καντέρ πόσταρε μια σφιγμένη γροθιά! «Απαιτούμε δικαιοσύνη» ανέφερε ο Τζαμάλ Μάρεϊ ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ… προσυπογράφει: «Απαιτούμε αλλαγή! Χαιρετίζω την κίνηση των Μπακς»!

Αναβλήθηκαν και τα άλλα παιχνίδια

Ντόμινο… αναβολών έφερε η απόφαση των Μπακς να μην κατέβουν στο πέμπτο ματς της σειράς με τους Μάτζικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού πολίτη από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΒΑ, δεν θα διεξαχθούν ούτε τα ματς που ακολουθούν ανάμεσα σε Ρόκετς και Θάντερ και Λέικερς και Μπλέιζερς, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Έκτακτη σύσκεψη των παικτών όλων των ομάδων

Οι παίκτες που βρίσκονται στη «φούσκα» του Ορλάντο συγκάλεσαν ανοιχτή σύσκεψη για τα ξημερώματα για να αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχίσουν τις δυναμικές αντιδράσεις τους. Σε αυτή τη σύσκεψη έχουν κληθεί να είναι όλοι παρόντες για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ δεν περίμεναν τέτοιο κύμα αντιδράσεων, αλλά ασφαλώς και αναμένουν τη στάση των παικτών.

Υπέρ και οι διαιτητές

Η κίνηση των Μπακς να μποϊκοτάρουν τον αγώνα με τους Μάτζικ διαμαρτυρόμενοι για τη ρατσιστική βία της αστυνομίας και τις κοινωνικές αδικίες δεν βρήκε σύμφωνες μόνο όλες τις άλλες ομάδες του ΝΒΑ, αλλά και τους διαιτητές.

Η ένωσή τους (NBRA) εξέφρασε τη στήριξή της «… για την απόφαση των παικτών να μποϊκοτάρουν τα παιχνίδια διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη δολοφονία μαύρων ανδρών και γυναικών από όργανα της τάξης. Στη χώρα μας υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα από το μπάσκετ και ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα δώσει το έναυσμα για αλλαγή».

Σύντροφος Αντετοκούνμπο για μποϊκοτάζ: «Είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ»

"google ad"

Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήρε θέση για την ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς να μην αγωνιστούν στο 5ο ματς της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Η Μαράια Δανάη «χαιρέτησε» την πρωτοποριακή απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς όπου πρωταγωνιστεί ο Έλληνας σούπερ σταρ, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ» συμπληρώνοντας με τη σειρά της όλα όσα έγραψαν στα social media οι ΝΒΑers οι οποίοι αποθέωσαν τους Μπακς γι’ αυτήν την απόφαση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...