19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Ιστορική η απόφαση που πάρθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι.

Καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παναγιώταρος και Παπάς

Ένοχοι και οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους  για τη δολοφονία Φύσσα.

Ενοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς .

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι: Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης,Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσόρβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά, εκτός των Σαντοριναίο και Τσακανίκα. Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης Γεώργιος Δήμου Ελπιδοφόρος Καλαρίτης Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός Κωνσταντίνος Κορκοβίλης Αναστάσιος Μιχάλαρος Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης Γεώργιος Σκάλκος Γέωργιος Σταμπέλος Λέων Τσαλίκης Αθανάσιος Τσόρβας Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους Καστρινό, Πανταζή και Χατζηδάκη ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

 

Fyssa

Η Μάγδα Φύσσα, λίγο μετά την απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, έξω από την δικαστική αίθουσα με δάκρυα στα μάτια, φώναξε: “Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε. Τα κατάφερες, γιε μου” / φωτογραφία από (c) REUTERS/Alkis Konstantinidis.

 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για οπλοκατοχή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή. Ένοχη κρίθηκε για ψευδή κατάθεση η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας από χιλιάδες κόσμου. Στο twitter το hashtag #GDtrial αποτελεί το κύριο stream μεταφοράς νέων από κάθε γωνιά της χώρας ενώ έξω από το Εφετείο Αθηνών δεκάδες χιλιάδες πολίτες από κάθε χώρο διαδηλώνουν για την δικαίωση του Παύλου Φύσσα και την απόδοση δικαιοσύνης και καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφία θέματος από (c) William Faithful

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...