18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ιστορικός περίπατος στον Αποκόρωνα: Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ

Ημερομηνία:

Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ στα πλαίσια φεστιβαλικών εκδηλώσεων “100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ” οργανώνει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου ιστορικό περίπατο στον Αποκόρωνα με τίτλο “Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά”.

Τιμάμε όλους αυτούς που με το όπλο στο χέρι πάλεψαν για τη κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι νοικοκύρης στο τόπο του. Μαθαίνουμε την ιστορία του λαού μας, τους επώνυμους και ανώνυμους ηρωές του και εμπνεόμαστε από τη μεγάλη προσφορά όλων αυτών που τα έβαλαν με την αστική τάξη και το κράτος της. Από όλους αυτούς που δε λογάριασαν θυσίες και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το δίκιο του λαού, που διάλεξαν τον αγώνα και όχι την υποταγή. Εμπνεόμαστε από την υπόθεση για την οποία πάλεψαν, από το δίκιο του λαού και το ιδανικό της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση που μετέτρεψε απλούς ανθρώπους σε πραγματικούς ήρωες.

Το πρόγραμμα του ιστορικού περιπάτου θα περιλαμβάνει:

  • 10πμ Εκκίνηση από τα γραφεία του ΚΚΕ στη πόλη των Χανίων
  • 11πμ Εκκίνηση από το Μαδαρό Κεραμειών και ανάβαση στο σημείο της μάχης που έδωσε ο ΔΣΕ στο Παχύ Αρμί.
  • 5μμ Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τους νεκρούς μαχητές του ΔΣΕ στο Νιο Χωριό
  • 9μμ Προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου στη καφετέρια ο “Τζιτζικας”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ