15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ιστορικό ναυάγιο του ΄Β παγκοσμίου πολέμου στον κόλπο της Σούδας

Ημερομηνία:

Δεν ψάχνουν για ρουμπίνια και διαμάντια ούτε για κάποιον θαμμένο θησαυρό. Άλλωστε όπως λένε οι ίδιοι αυτά είναι υλικά αγαθά που προσφέρουν εφήμερες απολαύσεις.
Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν ελευθερία κινήσεων, πραγματική γνώση και το σπουδαιότερο τη μύηση τους σε έναν άλλο κόσμο μαγικό και μυστηριώδη με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο.

Πρόκειται για δύο από τους καλύτερους εκπαιδευτές καταδύσεων τον Γιώργο Τζανάκη και τον Νίκο Γιαννουλάκη.

Σε μια από τις βόλτες τους στο απέραντο γαλάζιο ανακάλυψαν ένα ιστορικό ναυάγιο που χρονολογείται την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Μέσα από τα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε η νέα τηλεόραση σε βάθος από 60 έως 90 μέτρα ένας μαγικός και επιβλητικός κόσμος αναδύεται.

Αρχαία και σύγχρονα ναυάγια τα οποία παρουσιάζουν επιστημονικό και ιστορικό ενδιαφέρον βρίσκονται στους βυθούς της Ελλάδας.

Αυτό το θέαμα όπως και πολλά ακόμη θα μπορούσαν να τα θαυμάσουν από κοντά ταξιδιώτες που επιλέγουν τον καταδυτικό τουρισμό.
Αν υπήρχε στοχευμένη τουριστική πολιτική στην Ελλάδα.
Σε αντίθεση με την Τουρκία, την Μάλτα και την Νορβηγία που προσελκύουν κάθε χρόνο δεκάδες λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Κουρκουλός
 Πηγή: neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...