22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ισόβια στον «δράκο» που βίασε, σκότωσε και έκαψε ζωντανή την Ζωή στην Ξάνθη

Ημερομηνία:

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο 27χρονος «δράκος της Ξάνθης»,  Χρήστο Παπάζογλου, ο οποίος το 2012 βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου.

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στον δράστη, που βίασε, κακοποίησε και έκαψε ζωντανή την άτυχη γραφίστριακάτω από το σπίτι της, την ώρα που εκείνη επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής ήταν ο πατέρας και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας. Η μητέρα της και αυτή τη φορά δεν κατάφερε να παραστεί και να αντικρίσει τον φονιά του παιδιού της. Συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος πλησίασε τον δράστη, έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου».

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει, ήπιε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο και δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.

Στην ομολογία του είχε πει ότι παρακολουθούσε την κοπέλα και την βίασε γιατί την θεωρούσε όμορφη. Ωστόσο αφού πραγματοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στην άτυχη κοπέλα, στη συνέχεια της περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από ένα σταθμευμένο μηχανάκι, της έβαλε φωτιά και την έκαψε για να καλύψει τα ίχνη του, αφού όπως είπε δεν ήθελε να πάει φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί πριν το φονικό για απόπειρα βιασμού.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος είχε σκυμμένο το κεφάλι και λίγο πριν την τελική ετυμηγορία το μόνο που είπε ήταν μία συγνώμη.«Δεν μπορεί μία συγγνώμη να αποζημιώσει την οικογένεια της Ζωής και να φέρει πίσω τη Ζωή», ήταν η απάντηση του εισαγγελέα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ