15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ιταλία: Δήμαρχος της Λέγκας έκοψε τη σίτιση μετανάστριας μαθήτριας -Την ανέλαβε παίκτης της Ίντερ

Ημερομηνία:

Μία μικρή κονσέρβα τόνο και λίγα κράκερς σέρβιραν για γεύμα σε ένα κοριτσάκι στο δημοτικό σχολείο της πόλης Μινέρμπε, στην επαρχία της Βερόνας (βόρειος Ιταλία), επειδή οι αλλοδαποί γονείς της δεν είχαν τα μέσα για να πληρώσουν ένα πλήρες γεύμα στο σχολικό εστιατόριο.

Άμεση ήταν η αντίδραση, μετά τη σχετική δημοσίευση, του ποδοσφαιριστή της Ιντερ Αντρέα Καντρέβα, που ήλθε σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης και ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει τα έξοδα σίτισης του κοριτσιού.

Το γεγονός έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα L’ Arena και προκάλεσε την καταγγελία της τοπικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που έκανε λόγο για «τακτική διακρίσεων» εκ μέρους του δημάρχου Αντρέα Τζιράρντι, που εκλέγεται με την ακροδεξιά και ρατσιστική «Λέγκα του Βορρά».

Η απόφαση για το συγκεκριμένο σιτηρέσιο της μαθήτριας ελήφθη από κοινού μεταξύ των διαχειριστών της σχολικής εστίας και της δημαρχίας, έπειτα από επανειλημμένα ειδοποιητήρια στην οικογένεια της μικρής να καταβάλει το τίμημα για τη σίτισή της. Μία απόφαση που αναστάτωσε τη μικρή μαθήτρια, που αναλύθηκε σε κλάματα μόλις της σέρβιραν το λιτό γεύμα, διαφορετικό από των συμμαθητών της.

Ο Καντρέβα αντέδρασε αμέσως σε συντονισμό με το πανιταλικό κύμα αλληλεγγύης που ξεσήκωσε η υπόθεση και τηλεφώνησε στον δήμαρχο για να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες, προκειμένου να διορθωθεί η ‘αδικία’ απέναντι στη μικρή μαθήτρια, αναλαμβάνοντας τα σχετικά έξοδα.

Για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μάσιμο Μόμι, το περιστατικό είναι μεμονωμένο και αφορά ένα ζήτημα «δικαιοσύνης» απέναντι στις οικογένειες που πληρώνουν κανονικά τη σχολική σίτιση των παιδιών τους.

Όμως το PD κατηγορεί την τοπική Αρχή, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνον έχει τη δυνατότητα, αλλά και το καθήκον» να αντιμετωπίζει ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες και «σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να τα βάζουν με τους ανήλικους, δηλαδή τους αδύναμους κρίκους σε αυτήν την αλυσίδα».

Πολλά είναι τα ανάλογα επεισόδια που έχουν καταγραφεί σε σχολεία της Ιταλίας έως τα τέλη του 2018 και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι δάσκαλοι είχαν αρνηθεί εξολοκλήρου να δώσουν φαγητό σε μαθητές που δεν είχαν τα μέσα να πληρώσουν το σχολικό γεύμα τους…

La Repubblica, HuffingtonPost.it

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ