21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ιταλίδα δημοσιογράφος: Η Ευρώπη θα γίνει σύντομα Πλατεία Ταχρίρ

Ημερομηνία:

Με την εξέγερση στα αραβικά κράτη που οδήγησε στην επανάσταση των Αιγυπτίων, που επί μήνες διαδήλωναν στην Πλατεία Ταχρίρ παρομοιάζει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Αντριάνα Τσερετέλι την κατάσταση που διαμορφώνεται σταδιακά στην Ευρώπη.
Με άρθρο της στην εφημερίδα «Ιλ Σόλε -24 Ορε» η δημοσιογράφος γράφει:
«Ποιος ονειρεύεται να καταστρέψει την ευρωπαϊκή ένωση, ποιος έχει βάλει στόχο να καταστρέψει τουλάχιστον ένα μέρος των κρατών-μελών του; Το ερώτημα μπορεί να φανεί προβοκατόρικο. Αλλά το ερώτημα αυτό γεννιέται από την κοινή λογική και τα τελευταία γεγονότα.
Αντί νε βοηθήσει, η Ευρώπη χαντακώνει και χαντακώνεται σε ένα καταστροφικό κρεσέντο μπερδεμένων ή λανθασμένων αποφάσεων, αντιφατικών ανακοινώσεων που στη συνέχεια αποσύρονται, ασαφών διαψεύσεων και πλήρους αδιαφάνειας. Στην Κύπρο πρώτα αποφασίζει να φορολογήσει όλες τις καταθέσεις χωρίς εξαιρέσεις για να υποχωρήσει στη συνέχεια δημεύοντας το 40% των καταθέσεων των μεγάλων αποταμιευτών, οι οποίοι καλούνται να συγχρηματοδοτήσουν την αναδιάρθρωση των τραπεζών…
Η πυρκαγιά στις καταθέσεις θέτει τις βάσεις μιας δυσπιστίας και διαφυγής κεφαλαίων από την Ευρώπη. Μια ευρωπαϊκή Πλατεία Ταχρίρ δεν είναι μακριά».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...