14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάθε μέρα που περνά αναζητάμε περισσότερο τον «Ανδρέα»

Ημερομηνία:

Σε κάθε αμφισβήτηση της ύπαρξής μας, σε κάθε αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας, σε κάθε υποχώρηση, σε κάθε υποτέλεια, σε κάθε συμβιβασμό, θυμόμαστε με νοσταλγία τον Ανδρέα.

Μας έμαθε να ονειρευόμαστε. Να πιστεύομε στο όνειρο! Μας σήκωσε πάνω! Μας έκανα να νοιώσουμε υπερήφανοι, να έχομε την αξιοπρέπειά μας, την αυτοεκτίμησή μας ως λαός! Ως Έθνος! Και ήταν πάντα με τον λαό! Ένοιωθε τον παλμό μας! Την αγωνία μας! Δεν τον ενδιάφεραν αυτόν τα παλάτια. Ο λαός τον ένοιαζε! Προσπάθησε και έδωσε καλλίτερες μέρες στον λαό. Δεν πληρώνομε αυτό, τώρα. Την Ευρωζώνη πληρώνομε!

Το ευρώ πληρώνομε! Το σύγχρονο Γερμανικό μάρκο, αυτό είναι το ευρώ. Ποιος μας έβαλε εν αγνοία μας στο ευρώ; Ο Σημίτης! Με ψεύτικα στοιχεία οικονομικά.

Την λάμψη του Ανδρέα εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και πήρε τις εκλογές!

Το ΠΑΣΟΚ τότε που αρνήθηκε τον Ανδρέα έχασε τη βάση του, πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας το, ως Πατριωτικό Αριστερό κόμμα όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Και έμεινε το ΠΑΣΟΚ με το ποσοστό των εκσυγχρονιστών, δηλαδή με το ποσοστό του Σημίτη. Τα στελέχη των εκσυγχρονιστών μπήκαν και μπαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το μεγάλο ποσοστό της βάσης μένει τώρα χωρίς «εκφραστή». Θα τον κερδίσει η Φώφη; Δεν ξέρω! Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως την χάνει την βάση του ΠΑΣΟΚ που πρόσκειται στον Ανδρέα. Γιατί είναι το πιο πολιτικοποιημένο κομμάτι και όχι οι «χαχόλοι» που τους παρουσίαζαν αυτοί που πάντα μισούν και περιφρονούν τον Λαό!

Και ως πολιτικά όντα με πολιτική σκέψη και συνείδηση δεν εκφράζονται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε απ’ τους εκσυγχρονιστές. Ούτε απ’ τους νεοφιλελεύθερους. Ποιος θα τους κερδίσει; Το Λευκό; Η αποχή; Ένα μέρος το ΚΚΕ; Ένα μέρος η Φώφη; Θα φανεί! Σύντομα!

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ