23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάλεσμα από Δραγασάκη και Αγοραστάκη για ανατροπή [φωτός]

Ημερομηνία:

Για ένα κλίμα ανατροπής που κυριαρχεί στην κοινωνία και θα εκφραστεί στις επερχόμενες εκλογές έκανε λόγο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Γιώργο Αγοραστάκη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως ηττήθηκε το κλίμα αποπολιτικοποίησης των εκλογών που προωθούσε η Ν.Δ. ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την κυβέρνηση πηγή αστάθειας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστάκης τονισε πως «είναι η πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της μνημονιακής καταστροφής, που ο λαός μας μπορεί έστω και έμμεσα, να εκφράσει την γνώμη του για όσα έζησε τα 4 τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα μέσα από τις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, ο λαός μπορεί να τοποθετηθεί καθαρά πολιτικά και ν’ ανοίξει το δρόμο για τις γενικότερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα.» Αναλυτικα ειπε:

Βαδίζουμε στις εκλογές μ’ αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι μηνύματα νίκης. Η προεκλογική μας καμπάνια μας έδειξε ότι οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι κοντά μας, επιδοκιμάζουν τις θέσεις κι αποδοκιμάζουν τις μνημονιακές πολιτικές.

dragasakis xania

Είναι η πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της μνημονιακής καταστροφής, που ο λαός μας μπορεί έστω και έμμεσα, να εκφράσει την γνώμη του για όσα έζησε τα 4 τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα μέσα από τις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, ο λαός μπορεί να τοποθετηθεί καθαρά πολιτικά και ν’ ανοίξει το δρόμο για τις γενικότερες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα.

Η ελληνική και η κρητική οικονομία είναι χώρος ερειπίων.

Αφού κατεδάφισαν την οικονομία και απορρύθμισαν την εργασία, προχωρούν στο ξεπούλημα οτιδήποτε δημόσιου.

Τα δωρεάν δημόσια αγαθά, οι δημόσιες υποδομές ξεπουλιούνται, γίνονται αντικείμενα κερδοσκοπίας και για τη χρήση τους οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν το τίμημα.

Και στην Κρήτη τα πράγματα έχουν αρχίσει να δρομολογούνται προς αυτή τη κατεύθυνση.  Στα Χανιά ξεκίνησαν με το ξεπούλημα του αεροδρομίου και ετοιμάζονται για τα λιμάνια, τους εθνικούς δρόμους, την ενέργεια, το νερό, τη δημόσια περιουσία, μέχρι και τις παραλίες.

Οι κυβερνητικοί πλασιέ του νεοφιλελευθερισμού παραδίδουν στην άπληστη κερδοσκοπία τα φιλέτα της Κρήτης, όλα τα δημόσια –κοινά αγαθά και χρεώνουν αποπάνω το λογαριασμό στους Κρητικούς.

Να λοιπόν ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών.

[tribulant_slideshow post_id=”122075″]

"google ad"

Την «επόμενη μέρα» θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια. Αποφάσεις που θα δεσμεύσουν όχι μόνο τη ζωή μας, αλλά και των παιδιών και των εγγονιών μας.

Η σημασία λοιπόν αυτών των εκλογών είναι υπέρτερη κάθε προηγούμενων. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και κάθε πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Κανείς σήμερα μετά από όσα έχουν συμβεί, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε, ή δεν ήξερε.

Οι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης έρχονται σήμερα να ξανασώσουν την Κρήτη φορώντας τώρα τη τήβεννο του «αυτοδιοικητικού». Ποιοι; Αυτοί που σαν υψηλά κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ψήφισαν και υπέγραψαν τα πάντα.

Αυτοί που στην συνέχεια ήρθαν σαν αυτοδιοίκηση να τα εφαρμόσουν, να τα υπηρετήσουν πιστά χωρίς ν’ αντιδράσουν ποτέ και για τίποτα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάει μαζί, είναι ένα πράγμα, πάει πακέτο και πάνω και κάτω. Και στην Κυβέρνηση και στις Περιφέρειες. Υποκρίνονται σήμερα τους αντιπάλους. Υποκρίνονται και κρύβουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο μέχρι να περάσουν τις εκλογές.

Απευθυνόμενοι δ΄υμών στους πολίτες… τους λέμε.

Θα αφήσετε την Κρήτη σ΄ αυτά τα χέρια ή θα πάρετε την ευκαιρία που δίνουν οι εκλογές για να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορο; Να βγούμε έξω από το τέλμα που μας έβαλαν.

Εμείς είμαστε εδώ. Δεν είμαστε μια κίνηση εναντίωσης και διαμαρτυρίας, αλλά μια κίνηση ανατροπής και δημιουργίας. Φιλοδοξούμε μαζί να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για την Κρήτη, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που βιώνουμε.

Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο κατήφορο. Να σταματήσει η Κρήτη να γεμίζει ανέργους, χρεοκοπημένους, απόκληρους, ερείπια νοσοκομείων, σχολείων, επιχειρήσεων, μαγαζιών και δικαιωμάτων.

Αν η Κρήτη πατήσει ξανά στα πόδια της τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε με άλλο ορίζοντα. Να κοιτάμε την ανάπτυξη αλλά πάντα προσηλωμένοι στα ίδια κριτήρια: τις ανάγκες των ανθρώπων και του τόπου, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισορροπημένης ανάπτυξη του νησιού.

Μπορούμε να στηριχτούμε στα πλεονεκτήματα της Κρήτης. Μπορούμε να ανασυγκροτήσομε την οικονομία μας. Μπορούμε να αναδιοργανώσαμε την πρωτογενή μας παραγωγή.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξομε τις ιδέες και το πρόγραμμα που έχουμε επεξεργαστεί και προωθούμε για μια άλλη πορεία της Κρήτης, για μια άλλη Κρήτη.

Όπως ήρθαν τα πράματα, ο πολιτικός μας χώρος είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα να μπει τέλος στην καταστροφή και να ανοίξει ο δρόμος για εναλλακτικές πολιτικές.

Μας ξέρετε καλά. Είμαστε παντού όπου οι αγώνες και οι αγωνίες των εργαζομένων έψαχναν το δίκιο τους, τη ζωή τους, το μέλλον των παιδιών τους. Έχομε υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση σ’ όλα τα επίπεδα. Στα Χανιά μιλάνε τα έργα μας, μιλάνε και οι σχέσεις μας. Έχομε δοκιμαστεί και σε δύσκολες καταστάσεις,

Δεν χρωστάμε σε κανένα, παρά μόνο σε σας. Δεν μας κρατά κανείς κι από πουθενά. Είμαστε καθαροί και αποφασισμένοι.

Σας καλούμε να ‘ρθετε μαζί μας, να τραβήξαμε μπροστά σε μια νέα πορεία προς το μέλλον. Να ανατρέψομε τη ζοφερή κατάσταση που μας έχει κυκλώσει.

Σας καλούμε την Κυριακή να κάνομε το πρώτο βήμα, υπερψηφίζοντας τη Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης.

Οι φωτός από τη συγκέντρωση στην Πλατεία Σπλάντζιας είναι του Νίκου Ν. Αγγελάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...