23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Χανίων στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, για τη Διεθνή Ημέρα Δράσης Ενάντια σε ρατσισμό, εθνικισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Δράσης Ενάντια σε ρατσισμό, εθνικισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Δύο χρόνια μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη, επτά χιλιάδες πρόσφυγες πνίγηκαν στη Μεσόγειο, χιλιάδες κρατούνται η περιορίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωση από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις έρημους της Λιβύης, όπου γίνονται δημοπρασίες μεταναστών σε δουλοπάζαρα. Αντί για την ελεύθερη μετακίνηση και το δικαίωμα στο άσυλο, άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες, την φτώχεια και την περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκουν μπροστά τους κλειστά σύνορα, φράχτες και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και της FRONTEX.

Αυτές οι πολιτικές των κυβερνήσεων της Ευρώπης-φρούριο ενισχύονται από τον πλανητάρχη Τράμπ, ο οποίος κλιμακώνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ασία, την Αφρική, την Μ.Ανατολή, με την αχαλίνωτη ισλαμοφοβία, τον ρατσισμό κατά των έγχρωμων και τον σεξισμό κατά των γυναικών, την ανοιχτή στήριξη των νεοναζί δολοφόνων στις ΗΠΑ. Στην ΕΕ δυναμώνει η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς με την είσοδο του FPO στην κυβέρνηση της Αυστρίας, της AfD στη Βουλή της Γερμανίας, τη Λεπέν να φτάνει στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής,με την κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παριστάνει το νόμιμο κόμμα, απαιτεί να προχωρήσουμε σε δράση για να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια. Από τέτοια «γραφεία» επιτέθηκαν πρόσφατα κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελόκηπους και κατά των μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο. Το ίδιο και η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”  που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελ. Τομπατζόγλου.

17 Martiou

Η δραματική κατάσταση στη Μόρια δεν αφήνει περιθώρια ανοχής στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Μουζάλα που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις του κινήματος αλληλεγγύης παντού. Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στην ΝΔ και την ακροδεξιά, σε αντιδραστικούς Δημάρχους να στοχοποιούν τους πρόσφυγες αντί να διεκδικούν ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και ανθρώπινη υποδοχή. Αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.

Γυρνάμε την πλάτη στην υστερική εκστρατεία γύρω από το όνομα Μακεδονία, που ανοίγει το δρόμο στα τάγματα εφόδου των φασιστών  και προσπαθούν να στρέψουν την οργή της εργατικής τάξης και του λαού από τη φτώχεια και τα μνημόνια προς τον εθνικισμό και την ακροδεξιά.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη συνεχιζόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εντείνουν την ανησυχία για συνέχιση των πολέμων, νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα αντιπολεμικό, αντιϊμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών της ΕΕ  που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση  για το λαό και την νεολαία.

Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Αγορά να βροντοφωνάξουμε:

  • Στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι
  • Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • Να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση στη Σούδα
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης/ Άσυλο στους πρόσφυγες
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών/Ιθαγένεια και εγγραφή στα σχολεία για όλα τα παιδιά
  • Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με Λιβύη- Τουρκία

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...