13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κάλεσμα Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε δραματικούς τόνους προς τους καταστηματάρχες για να συμμετάσχουν στις 3 Ιούνη στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης «για την επιβίωσή μας»

Ημερομηνία:

«Κρίσιμη για την επιβίωση» χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος ανταποκρινόμενος

στο κάλεσμα της  Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) αλλά και των τοπικών σωματείων «Συνδέσμου  Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων», «Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων», «Σύλλογος Πρακτόρων Προ-πο Ν. Χανίων» ,  για «συντονισμένη δράση διεκδίκησης της επιβίωσής μας» με Πανελλαδικές πολύμορφες κινητοποιήσεις στις 3/6, καλεί κάθε επιχειρηματία να συμμετάσχει «στην κοινή προσπάθεια που γίνεται».

Στις 3  Ιουνίου ημέρα Τετάρτη στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερεια Χανίων και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων θα συμμετάσχει στην κεντρική συγκέντρωση στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς στις 20:00 μ.μ..

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για την επιβίωση τόσο των επιχειρήσεών μας, όσο και εμάς και των οικογενειών μας.

Το διοικητικό συμβούλιου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  αποφάσισε να  συμμετέχει στην πανελλαδική μέρα δράσης.

Στις 3  Ιουνίου ημέρα Τετάρτη στις 11:00 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερεια Χανίων και το απόγευμα της ίδιας μέρας συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς στις 20:00 μ.μ..

Η κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να μας βρει όλο και περισσότερους μέσα στο  σύλλογο  μας, και αποφασισμένους να δώσουμε την μάχη της επιβίωσής μας.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής μας δράσης,  καλούμε κάθε συνάδελφο να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιου Νοσοκομείου Χανίων αλλά και των πρωτοβάθμιων Κ.Υ. σε υλικοτεχνική υποδομή, υγειονομικό προσωπικό, (για παράδειγμα από τις 35 απαιτούμενες ΜΕΘ έχουμε 10 στα Χανιά) για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
  • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
  • Απαλλαγή των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι τέλος του χρόνου. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
  • Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις μας
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τέλους του χρόνου. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
  • Απαλλαγή όλων των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
  • Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 40% του ενοικίου επαγγελματικού χώρου μέχρι τέλους του 2020
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ 24% στο εμπόριο καθότι η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι αναγκαίο μια γενναία μείωση του ΦΠΑ.
  • Περαιτέρω αναστολή των επιταγών για τουλάχιστον 60 ημέρες ακόμα, αφού τα ταμεία των επιχειρήσεων βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στις 3 Ιούνη καλούμε  κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στην  κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στην Πλατεία Αγοράς, στις 20:00.μ.μ

ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…ΣΤΗΡΙ-ΖΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...