16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κάλεσμα και γκρίνιες για την αγροτική κινητοποίηση

Ημερομηνία:

Θα ενώσουν τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα – Την Τρίτη, στην Αθήνα, πανελλαδικό συλλαλητήριοΜαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνεται, σημερα Τρίτη 5 Μαρτίου, στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες και από την Κρήτη που ταξιδεψανν από τα λιμάνια Ηρακλείου και Σουδας, ενώ οι εκπρόσωποί τους, μάλιστα, έχουν έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΕΚ, εξασφαλίζοντας εισιτήριο μετ’επιστροφής έναντι 20 ευρώ, Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στις 13.00 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη, ενώ ζητά και από τους εργαζόμενους “να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Κάλεσμα και γκρίνιες

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γ.Τζωρτζάκης στους αγρότες για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση, ωστόσο δε λείπουν και οι γκρίνιες. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Τζωρτζάκης, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τη Νεκταρία Μανουσουδάκη, “2.500 στελέχη του αγροτικού κόσμου, που εκπροσωπούν συνεταιρισμούς, αγροτικούς συλλόγους, συλλογικές δραστηριότητες, δήμους και περιφέρεια, είναι άφαντοι”, ενώ ο ίδιος εξήγησε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ισχύ των αγροτών με την κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αν και προγραμματιζόταν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, “από τη στιγμή που έφυγαν από τα μπλόκα, δε μου ξανασήκωσαν το τηλέφωνο για τη συνάντηση”.

Σε ότι αφορά, τέλος, τη μετάβαση στην Αθήνα με τα αγροτικά αυτοκίνητα ή τα τρακτέρ εκφράστηκαν δεύτερες σκέψεις και τελικά δε θα μετακινηθούν και τα οχήματα προκειμένου να μην προκληθεί πρόβλημα στην πρωτεύουσα. Κατ’ανάλογο τρόπο, η διανομή τροφίμων που εξέταζαν, θα πραγματοποιηθεί κάποια άλλη φορά, καθώς οι συνθήκες που θα επικρατούν στο συλλαλητήριο είναι άγνωστες και πιθανότατα η πρωτοβουλία δε θα έχει αποτελέσματα.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...