21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στην καταστολή των κατηλειμμένων κοινωνικών χώρων, Τρίτη 22 Γενάρη, 18:00 στην Πλατεία της Αγοράς

Ημερομηνία:

Στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια η ζωή έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, άδικη και θλιβερή – όχι πλέον μονάχα για τους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και για την μεγάλη πλειοψηφία και των ελλήνων πολιτών. Οι καρχαρίες του πλούτου, μέσω των οργάνων τους, τις κυβερνήσεις, τα μεγάλα ΜΜΕ και τους φασίστες, θέλουν τον κόσμο να μη ρωτάει ποιοι ωφελούνται από τα δικά του τα βάσανα. Έχουν ανάγκη μια συναίνεση, μια επίφαση νομιμότητας, πλασσάροντας έναν ψεύτικο “παράνομο” εχθρό ως υπαίτιο για τα δικά τους εγκλήματα κατά της κοινωνίας.

Μέχρι πρόσφατα ο εχθρός ήμασταν αποκλειστικά εμείς. Τώρα που ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του ρατσιστικού “Ξένιου Δία” δείχνουν ελάχιστο ποσοστό μεταναστών χωρίς χαρτιά στους συνολικά προσαχθέντες, τώρα που στην Ευρώπη φωνάζουν για την κατάπτυστη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας και την ανοιχτή ανοχή και ενθάρρυνση φονιάδων νεοναζί που μας κακοποιούν καθημερινά, τώρα ο “εχθρός” διευρύνεται.

Αν δε ζούσαμε σε αυτήν την χώρα, θα μας ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε το πόσο υποκριτική μπορεί να γίνει η εξουσία. Στις χώρες καταγωγής μας η εξουσία είναι ωμή, εντελώς αυθαίρετη και απροσχημάτιστη. Η διαφορά της με εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται την συναίνεση ή την επίφαση κανενός και για τίποτα. Εδώ ο λαός πρέπει να πειστεί από τα παράνομα κανάλια, από μια διεφθαρμένη αστυνομία, από τους απατεώνες πολιτικούς του καθεστώτος, από τους εκατομμυριούχους μεγιστάνες με φορολογική δήλωση μικρότερη και από αυτήν ενός μετανάστη περιπτερά, πως τα “κέντρα ανομίας” σε αυτή τη χώρα είναι οι καταλήψεις κτηρίων – τα οποία στην πλειοψηφία τους θα είχαν πέσει αν δεν τους είχαν δώσει ξανά ζωή οι κακοί καταληψίες!!!

Δύο πράγματα μας ενώνουν με τους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το μέσο για να προωθήσουν τους αγώνες τους: 1ον, οι ίδιοι οι αγώνες τους, οι οποίοι τέμνονται με τους δικούς μας για ένα ομορφότερο, δικαιότερο, ελεύθερο αύριο, και 2ον, η άγρια στοχοποίησή τους από το σάπιο καθεστώς, με σκοπό να αποσπάσει την οργή της κοινωνίας από πάνω του. Στεκόμαστε δίπλα τους σε αυτές τις σκοτεινές μέρες, όπως και αυτοί έχουν σταθεί δίπλα μας, με την ελπίδα και την προσδοκία πως οι μέρες των πραγματικών εχθρών της κοινωνίας του μόχθου και της αξιοπρέπειας, είναι μετρημένες.

Όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας για την καταστολή των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και καταλήψεων,

την Τρίτη 22 Γενάρη, 18:00 στην Πλατεία της Αγοράς

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...