23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάλεσμα Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕΧ

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης ν. Χανίων καλεί τους επιχειρηματίες σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στο ΕΒΕΧ.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Tα τελευταία χρόνια ο Σύλλογός μας έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ξανά στα μέλη του το αίσθημα της δυναμικότητας που έχει μια συλλογική διεκδίκηση.

Μέσα σε δύο χρόνια και εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και υπερφορολόγησης των επιχειρηματιών (και δη, του κλάδου της εστίασης) κατορθώσαμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που ταλάνιζαν για χρόνια τον κλάδο μας.

Με μία σύντομη ανασκόπηση του κοντινού παρελθόντος, κατορθώσαμε να συσπειρώσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό του κλάδου της εστίασης και να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο και συλλογικό μέσο τροποποιήσεις για όφελος των μελών μας. Σε μία δύσκολη περίοδο αναπροσαρμογών και περιορισμού του κοινόχρηστου χώρου στο Δήμο Χανίων, καταφέραμε με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των μελών μας, με τα δίκαια αιτήματά τους και τη διαρκή μας παρουσία με επιχειρήματα και προτάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια να πετύχουμε την αναπροσαρμογή του δημοτικού κανονισμού για τους κοινόχρηστους χώρους σε ποσοστό της τάξεως του 80% των μελών που είχαν προσφύγει μέσω του συλλόγου μας σε αυτή τους τη δίκαιη διεκδίκηση. Με τη συμμετοχή άνω του 95% των κλάδου μας στη μαζική απεργία της 31ης Μαΐου 2017, μία μέρα προτού ο νόμος εφαρμοστεί, κατορθώσαμε να δείξουμε τη δύναμή μας και να έχουμε το σθένος να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα, όπως και συνεχίσαμε και ακόμα συνεχίζουμε να κάνουμε.

Μετά το δύσκολο έργο της οργάνωσης ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο νομοθεσίας, κατορθώσαμε ως Σύλλογος -μέσα από προσωπικές επαφές- να βρούμε λύση σε ένα από τα χρόνια προβλήματα που μάστιζαν και ακόμα -θεωρούμε ότι- ταλαιπωρούν τον κλάδο μας: τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων. Πολλά από τα μέλη μας έχουν κατορθώσει να απαλλαγούν από την ΑΕΠΙ και να βρουν άλλες, οικονομικότερες και πιο συμφέρουσες λύσεις μέσω του Συλλόγου μας. Μπορείτε να ενημερωθείτε ανά πάσα στιγμή για τις επιλογές σας τηλεφωνώντας στη γραμματεία του συλλόγου μας.

Μέσα από προσωπικές μας επαφές με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ, ο οποίος θα είναι παρών και στη γενική συνέλευση της Τετάρτης 21/02/2018 (στις 18:30 στο ΕΒΕΧ), αλλά και με επίσκεψη και ενημέρωση στο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης, έχουμε κατορθώσει εκμεταλλευόμενοι την εναπόθεση του γυαλιού από τα καταστήματά μας,να βρούμε λύση  μέσω της οποίας θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών για τα καταστήματα του κλάδου μας. Για τις λεπτομέρειες, θα ενημερωθείτε την Τετάρτη στη γενική συνέλευση.

Εκτός των παραπάνω, ο σύλλογός μας οργανώνει σεμινάρια για την αρτιότερη κατάρτιση ιδιοκτητών και εργαζομένων και υλοποιεί τα υποχρεωτικά από το νόμο (Υγειονομικό) σεμινάρια κατάρτισης (ΛΑΕΚ, ΕΦΕΤ) για επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Επίσης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους νομικούς, μπορεί να ενημερώσει τα μέλη του για προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Σε εβδομαδιαία βάση, αποστέλλεται το ενημερωτικό newsletter με όλα τα νέα από το χώρο της εστίασης (νέες νομοθεσίες, σεμινάρια και πεπραγμένα του συμβουλίου) ενώ έχει ενεργοποιηθεί και είναι σε χρήση εδώ και δύο χρόνια η νέα ιστοσελίδα μας www.estiasichania.com.

Στη γενική συνέλευση της Τετάρτης 21/2/2018 στις 18:30 ζητάμε να είστε όλοι παρόντες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το σύλλογό μας ακόμα πιο ισχυρό!

Στη γενική συνέλευση, θα συζητηθεί η πιθανή αλλαγή του καταστατικού με προτάσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και όλων των μελών μας, αλλαγές μέσω των οποίων θα μπορέσει να αυξηθεί η συμμετοχή ακόμα περισσότερων ανθρώπων που το παρόν κατασταστικό περιορίζει.

Επίσης, θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της τελευταίας διοίκησης 2016-2017.

Τέλος, θα γίνει ενημέρωση για το ΦΕΚ 1723Β/18-5-2017, σύμφωνα με το οποίο πλέον ορίζονται και διοικητικά πρόστιμα (δηλαδή οικονομικά) για παραβάσεις των ΚΥΕ ενώ θα συζητηθεί το θέμα των σκιαδίων και των κοινόχρηστων χώρων, όπως και ενημέρωση για τη νομοθεσία σχετικά με το τυποποιημένο ελαιόλαδο.

"google ad"

Για να εγγραφείτε και εσείς στο Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων αρκεί να εκπληρώνετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις (25ευρώ ετησίως) και να είστε σύμφωνοι με το καταστατικό. Κάνοντας εγγραφή στο Σύλλογο Εστίασης Ν.  ΘΝ

Χανιών δίνoυμε δύναμη στην επιχείρησή μας!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις του Σωματείου μας με τους εξής τρόπους:

  • μέσω της ιστοσελίδας μας estiasichania.com
  • μέσω της σελίδας μας στο facebook “Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων”
  • μέσω e-mail στο estiasichania@yahoo.gr
  • τηλεφωνικά στο 6988857438
  • με επίσκεψη στο γραφείο μας στον 3ο όροφο στο ΕΒΕΧ (Ελ. Βενιζέλου 4) πρωινές ώρες καθημερινά

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/02/2018 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΒΕΧ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Εκ μέρους του Σωματείου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων,

Άννα Σαματά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...