15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κάλεσμα Τσίπρα για πανευρωπαϊκό κίνημα – «Στην Ελλάδα η δημοκρατία στραγγαλίζεται»

Ημερομηνία:

«Σήμερα τυπικά υπάρχει δημοκρατία, ωστόσο οι λαοί μας βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών». Ο Αλέξης Τσίπραςκάλεσε την Κυριακή από την Μαδρίτη σε μια «πανευρωπαϊκή αφύπνιση των συνειδήσεων».Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ενωμένη Αριστερά στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συχνές αναφορές στις κοινές εμπειρίες των λαών της Ελλάδας και της Ισπανίας, όπως τα δικτατορικά καθεστώτα και η οικονομική κρίση, είπε ότι «σήμερα είμαστε εδώ για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και να ξαναθυμίσουμε στους λαούς μας ότι, όπως τότε αντιστάθηκαν και κατάφεραν να νικήσουν, έτσι και τώρα μπορούν να νικήσουν. Και οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου να σύρουν το χορό μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης».

Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, τα αποτελέσματα της οποίας «είναι παρόμοια με αυτά που έζησε ο λαός μας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αιτία είναι η λιτότητα».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα, «η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, σήμερα μετατρέπεται στον τόπο που η Δημοκρατία στραγγαλίζεται. Είναι η χώρα (και δεν είμαστε καθόλου περήφανοι γι’ αυτό) όπου βλέπουμε την εξάπλωση των νεοναζί, μιας οργάνωσης που επιδίδεται σε δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονιές, ενάντια σε όσους έχουν άλλο χρώμα ή άλλες απόψεις, και βρίσκεται μέσα στη Βουλή και αυξάνει τη δύναμή της».

Και συνέχισε: «Είναι η χώρα που το κοινοβούλιο έπαψε πια να λειτουργεί διότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σε εξωθεσμικούς κύκλους, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η τρόικα, και δίνει εντολές στον πρωθυπουργό. Είναι η χώρα όπου επιχειρείται ένα πείραμα κατάλυσης της δημοκρατίας μέσα από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με πολιτικές επιστρατεύσεις, ακόμα και στην απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...