14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στα Χανιά ζητά το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Μαζικούς διορισμούς μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό Χανίων ζητούν οι τομεακές επιτροπές πόλης και υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η κατάσταση στην εκπαίδευση προβλέπεται και φέτος εκρηκτική και σε αυτό έρχονται να συμβάλλουν τα νέα βάρη που φορτώνει στις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών η ψήφιση του 3ου Μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτό προβλέπονται: αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, 30άρια τμήματα, περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί). Επιπλέον στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016, ενώ το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωσή του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν αντικειμενικά βάσιμους φόβους για δραματικές περικοπές στον αριθμό μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Χανίων. Μόνο στην πρωτοβάθμια και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Χανίων, τα κενά ξεπερνούν σήμερα τα 374. Συγκεκριμένα χρειάζονται 129 δάσκαλοι, 91 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, 62 νηπιαγωγοί, 12 νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής, 22 δάσκαλοι Αγγλικών, 2 Γερμανικών και 56 εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων που στελεχώνουν το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου. Μάλιστα όπως ενημερώνει το σωματείο ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε με βάση την περσινή λειτουργία των σχολείων και όχι με βάση το πάγιο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών για 15 παιδιά ανά δάσκαλο σε νηπιαγωγεία, Α’ και Β’ δημοτικού και 20 για τις υπόλοιπες τάξεις. Είναι αυτονόητο λοιπόν πως αν εκτιμήσουμε τα κενά με βάση τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του χανιώτικου λαού, ξεπερνούν κατά πολύ τα 374 μόνο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αντίστοιχη φαίνεται να είναι η κατάσταση και στη δευτεροβάθμια.

Οι Τ.Ε Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ καλούν το χανιώτικο λαό να οργανώσει την πάλη του για το σχολείο που έχουμε σήμερα ανάγκη, για την ολόπλευρη κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να συντονίσουν τη δράση τους με στόχο την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων, παλιών και νέων, προβάλλοντας τα δίκαι και ανικανοποίητα αιτήματά τους:

  • Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνο μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν, υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο μετά από δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.
  • Πλήρης χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
  • Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για πληρωμή εκπαιδευτικών, συνοδών ΕΑΕ, λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, εποπτικού υλικού και για μεταφορά μαθητών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...