15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κάνει και όμορφα πράγματα ο Δήμος Χανιων: Ο στολισμός της πόλης, ο ποδηλατόδρομος και η ανάγκη για απαλλαγή από δημοτικά τέλη

Ημερομηνία:

Ας πούμε κι έναν καλό λογο για τον Δήμο Χανίων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποια ωραία πραγματακια.

Κατ’ αρχάς, ο ποδηλατόδρομος της Κυδωνίας. Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από καταστηματάρχες, αλλά πιστεύουμε ότι και αυτοί που τώρα αντιδρούν στο επόμενο διάστημα, όταν θα δουν τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και της εικόνας της πόλης από τα λιγότερα αυτοκίνητα, τον λιγότερο θόρυβο θα συνειδητοποιήσουν ότι η δημιουργία του ποδηλατόδρομου αναβαθμίζει την πόλη, και ανεβάζει την αξία και των καταστημάτων τους που βρίσκονται επί του ποδηλατόδρομου. Υπομονή λοιπόν.

Θετική η εικόνα και από τον εορταστικό στολισμό της πόλης. Πρώτα φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια στα Χανιά έγινε κάτι διαφορετικό με τον στολισμό. Ομόρφυνε η πόλη και απέκτησε ένα ιδιαιτερο χρώμα. Από τα φώτα στα ιστιοπλοϊκά, τον κύβο στο λιμανάκι της Νέας Χώρας, το δέντρο και τη φάτνη στη Δημοτική Αγορά και άλλες παρεμβάσεις με τον φωτισμό. Δυστυχώς, τα καταστήματα της πόλης είναι κλειστά και το κλίμα κάθε άλλο παρά εορταστικό είναι, όμως οι αλλαγές άρεσαν. Με εξαίρεση ίσως τον φωτισμό με τις μπλε ράβδους στην πλατεία 1866 που θυμίζουν λίγο από …ηλεκτιρκές παγίδες για κουνούπια.

Τι θα θέλαμε να δούμε ακόμα; Θα θέλαμε ο Δήμος Χανίων να λάβει μία παρόμοια απόφαση όπως ο Δήμος Ιεράπετρας για την απαλλαγή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της πόλης από Δημοτική Τέλη. Έτσι ώστε τα καταστήματα να υπαρχουν και τα επόμενα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ