14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Κάνουμε Τηλεόραση”: Η πρωτοποριακή συνεργασία The Press Project – ΚΟΚΚΙΝΟY στα Χανιά μέσω της ΚΡΗΤΗ 1

Ημερομηνία:

Λίγους μήνες πριν πέσει το μαύρο στην ΕΡΤ, το 2013, συζητούσαμε στο TPP για την ανάγκη δημιουργίας τηλεοπτικών παραγωγών που θα ανταγωνίζονταν τα κατεστημένα ΜΜΕ χωρίς ερασιτεχνισμούς. Κάπως έτσι βρεθήκαμε έτοιμοι να στηρίξουμε το σήμα της ΕΡΤ όταν η κυβέρνηση αποφάσισε σε ένα βράδυ να γυρίσει τον διακόπτη.

Το μαύρο στην ΕΡΤ εκτός από μια σοκαριστική αντιδημοκρατική πράξη που άφησε στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους είχε ως αποτέλεσμα και κάτι πολύ θετικό: ο κόσμος αναζήτησε τρόπους να συνεχίσει να παρακολουθεί το αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα και κατάλαβε ότι η τηλεόραση δεν είναι το κουτί που έχουν τα σπίτια μας στο σαλόνι αλλά το τηλεοπτικό προϊόν που παίζει μέσα σε αυτό.

Σήμερα, δύο χρόνια σχεδόν μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε και να δοκιμαστούμε σε αυτόν τον νέο συναρπαστικό κόσμο.
Το ThePressProject απέκτησε ένα σύγχρονο HD πολυκάμερο στούντιο, προχώρησε σε δημοσιογραφικές συμφωνίες και εξασφάλισε ποιοτικό τηλεοπτικό προϊόν με στόχο τη δημιουργία ενός ουσιαστικού τηλεοπτικού καναλιού που δεν ορίζεται από συμφέροντα συνδεμένα με δημόσια έργα και τραπεζικά ομόλογα.

Το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε φυσικά είναι τώρα επικεντρωμένο στις εκλογές, αλλά ο στόχος μας παραμένει πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο μακροπρόθεσμος.

TheRedProject στα Χανιά από την ΚΡΗΤΗ 1

κατσιμη (2)1421399946

Στο δρόμο για τις εκλογές ο ραδιοφωνικός σταθμός «στο Κόκκινο» και το ThePressProject προχώρησαν σε δημοσιογραφική συμφωνία για την κοινή παραγωγή ενός καθημερινού πολιτικού talk show που θα προβάλλεται μέσα από τις ιστοσελίδες μας αλλά και από δίκτυο τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την επικράτεια.

Σήμερα θα γίνει η προβολή της πρώτης εκπομπής του Red Project. Καλεσμένοι του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη – που παρουσιάζουν την εκπομπή – είναι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄Αθήνων με το ΠΑΣΟΚ Παντελής Καψής.
Συμμετέχει και παρεμβαίνει ο δημοσιογράφος του Press Project Κώστας Εφήμερος.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω του κόκκινου, Press Project, και τηλεοπτικά και στα Χανιά από το κανάλι Κρήτη 1 στις 11 το βράδυ.

Επίσης, για τις ημέρες των εκλογών θα υπάρχουν οι εξής εκπομπές:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Στα «τραπέζια» του καθημερινού talk show «ΕΚΛΟΓΕΣ 2015» θα συμμετάσχουν οι πρωταγωνιστές της εκλογικής μάχης και δημοσιογράφοι ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν και οι χρήστες του διαδικτύου που θα μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους.

COUNTDOWN & ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Το ThePressProject θα παρουσιάσει την εκπομπή 20λεπτων συνεντεύξεων «Countdown» με την Βασιλική Σιούτη και την Ντίνα Καράτζιου, ενώ η σατιρική εκπομπή ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ειδικά για τις επόμενες ημέρες θα αυξήσει τις «εμφανίσεις» της παρεμβαίνοντας σε όσα συμβαίνουν.

"google ad"

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΖΩΝΤΑΝΑ

img_0875 copy1421194878

Το βράδυ των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου, θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος ζωντανής μετάδοσης της εκλογικής μάχης από τις 6 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ. Με σύστημα ζωντανής μετάδοσης αποτελεσμάτων, συνδέσεις με τα κέντρα των κομμάτων, τραπέζια συζήτησης και ειδικούς αναλυτές.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Όλα αυτά γίνονται με προσωπικές θυσίες και επειδή γύρω από το ThePressProject υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και μοναδική όρεξη.

Μείνετε συνδεμένοι λοιπόν γιατί μια νέα εποχή ξεκινάει… και αυτή είναι μόνο η αρχή της…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ