21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάτοικοι εδιωξαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ από το χωριό Αρχάνες

Ημερομηνία:

Το ΣΔΟΕ εκδικητικά αποφάσισε το «σφράγισμα» έως ένα μήνα της ταβέρνας απ’ όπου υπήρξαν οι αντιδράσεις!Η επίσκεψη του κλιμακίου του  ΣΔΟΕ στην πλατεία των Αρχανών στην Κρήτη ανήμερα της γιορτής του Αφέντη Χριστού προκάλεσε την οργή του κόσμου με αποτέλεσμα να οι ελεγκτές να φύγουν σχεδόν κυνηγημένοι.

Οπως αναφέρει το cretalive το ΣΔΟΕ πήγε στο χωριό για έλεγχο, αφού και λόγο του πανηγυριού θα υπήρχε κόσμος, ωστόσο αντιμετώπισε την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι θεώρησαν προκλητική αυτή την «επίσκεψη» την ημέρα της γιορτής του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πελατών σε ταβέρνα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ … με συνοπτικές διαδικασίες να αποχωρήσουν.

Όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εκεί! Μετά το σάλο που προκάλεσε ο… διωγμός των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του ανέφερε πως διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου.

Μάλιστα επισημαίνεται πως κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε. επανήλθαν χθες το πρωί και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.

Παράλληλα τονίζεται πως μετά τη συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Την ίδια ώρα από τη μηνιαία έκθεση του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το neakriti.gr το 81% των καταστημάτων εστίασης στο νησί δεν κόβουν αποδείξεις όπως απέδειξαν οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές όπου βεβαιώθηκαν περισσότερες από 2.800 παραβάσεις τον μήνα Ιούλιο.

Την πρώτη πικρή γεύση για τις επιδόσεις των καφετεριών και των εστιατορίων στις τουριστικές περιοχές του νησιού έδωσαν τα στοιχεία των ράμπο του ΣΔΟΕ που έφτασαν αιφνιδιαστικά από την Αθήνα, αποτιμώντας το ύψος της φοροδιαφυγής στο 56,83% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...