27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κάτω τα χέρια από το Τ.Ε.Ι.

Ημερομηνία:

Η Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση Χανίων (ΔΗ.ΠΑ.Κ.) κατά της εξαθλίωσης και της νέας κατοχής, ως μέλος της τοπικής κοινωνίας και βιώνοντας τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας της, εκφράζομε την αγωνία και την έντονη διαμαρτυρία μας για όσα συμβαίνουν σε βάρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που εδρεύει στην Χαλέπα. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από καιρό από τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι ο ναός της Ευαγγελίστριας Χαλέπας, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του προέβει σε διεκδικητική αγωγή κατά του ΤΕΙ Χαλέπας, διεκδικώντας τμήμα του χώρου στον οποίο πριν από χρόνια ανεγέρθηκε η προέκταση του συγκροτήματος του ΤΕΙ Κρήτης – παράρτημα Χανίων – και έκτοτε λειτουργεί ως αναπόσπαστο τμήμα του Ιδρύματος.

Η αιτούμενη βίαιη αποβολή του ΤΕΙ αναμφίβολα αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για την τοπική κοινωνία η οποία επένδυσε κι επενδύει πολλά στην ύπαρξη του Ιδρύματος, αλλά κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του νομού μας. Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι το ΤΕΙ διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με την συγκεκριμένη περιοχή , όσο και τον νομό ολόκληρο. Το ΤΕΙ είναι κείνο που φιλοξενεί το κύτταρο Χαλέπας, το γνωστό σε όλους, μας κοινωνικό παντοπωλείο με την τεράστια προσφορά του, παραχωρεί με μεγάλη προθυμία όταν του ζητηθεί αίθουσες για συνελεύσεις κατοίκων, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, ενώ σε χώρο του συγκεκριμένου υπό διωγμό ιδρύματος, σιτίζονται καθημερινά παιδιά του ολοήμερου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται δίπλα.

Διαβάζοντας κανείς τη διεκδικητική αγωγή (η οποία θα συζητηθεί στο πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων την Πέμπτη 21/3/2013 ώρα 9π.μ. με αριθμό πινακίου 13Β), εντυπωσιάζεται από το ύφος του κατηγόρου (έστω κι αν εκφράζεται δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του) όταν αναφερόμενος στο διεκδικούμενο κομμάτι γης επαναλαμβάνει τις λέξεις  – το ακίνητό μου – περιήλθαν στην ιδιοκτησία μου κλπ. Κι ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι αυτά περιήλθαν στην ενορία από άτυπες δωρεές ευσεβών χριστιανών και συνεπώς δεν πρόκειται για προσωπική ιδιοκτησία αλλά για περιουσιακά στοιχεία του ποιμνίου, του Χανιώτικου λαού γενικότερα, εμμένει στις απόψεις του γνωρίζοντας πως η εμμονή αυτή οδηγεί σε κλείσιμο του ΤΕΙ και λησμονεί δύο τινά. Πρώτον τη διδαχή της χριστιανικής θρησκείας «δωρεάν έλαβες, δωρεάν δώσε» και δεύτερο τη λαϊκή ρήση «όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή».

Γνωρίζομε, ότι τόσο τα προαναφερθέντα, όσο και η μέχρι πρότινος παράνομη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού που λειτουργούσε στο υπόγειο του αυθαίρετου ενοριακού κέντρου, που πρόσφατα κρίθηκε κατεδαφιστέο, είναι σε πλήρη γνώση του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού. Παρά ταύτα, την ύστατη τούτη ώρα, απευθύνομε έκκληση στον μητροπολίτη να μεριμνήσει ώστε να μπει επιτέλους τέρμα σ’ αυτή την απαράδεκτη και παράλογη δικαστική διεκδίκηση και στις όποιες άλλες αυθαιρεσίες, δεδομένου ότι η διαιώνιση αυτής της κατάστασης, με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε κρίση τη σχέση εκκλησίας – ποιμνίου και ο νομός μας κινδυνεύει να στερηθεί ένα κόσμημα όπως είναι το ΤΕΙ.

Ως ΔΗΠΑΚ δηλώνουμε αντίθετοι στο κλείσιμο – με το όποιο πρόσχημα – του ΤΕΙ Χανίων και καλούμε τον Χανιώτικο λαό στο πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων την Πέμπτη 21/3/2013 στις 9:00 το πρωί, ν’ αποτρέψει με την παρουσία του το νέο πλήγμα κατά του νομού μας που επιχειρείται δια της απομάκρυνσης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Για τη ΔΗΠΑΚ Χανίων

Η Συντονιστική Επιτροπή

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ