19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κέρδισε εκ νέου ο Σύλλογος Εργαζομένων δικαστήριο για τις κάμερες του γηροκομείου Χανίων

Ημερομηνία:

Εκδόθηκε η με αριθμό 254/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε αίτηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων» κατά του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων και δεκατεσσάρων εργαζομένων του με αίτημα την μεταρρύθμιση της προγενέστερης με αριθμό 196/2017 απόφασης του ίδιου δικαστηρίου και την λειτουργία των καμερών ασφαλείας στους χώρους του ιδρύματος.

Η νομική σύμβουλος και πληρεξούσια δικηγόρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Αριέτα Στάθη, ενημέρωσε, ότι: «Διατηρήθηκε η απαγόρευση τοποθέτησης και λειτουργίας καμερών ασφαλείας σε κάποιους χώρους του γηροκομείου, αφού δεν πιθανολογήθηκε από το Δικαστήριο ότι επήλθε αλλαγή των πραγμάτων που να δικαιολογεί την μεταρρύθμιση της προγενέστερης απόφασης, σύμφωνα με την οποία με την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε χώρους κοινόχρηστους (αίθουσες αναμονής, κυλικεία, χώρους εστίασης, διαδρόμους, θαλάμους ασθενών, θαλάμους εξέτασης ή ιατρικών επεμβάσεων, γραφεία ιατρών, χώρους εργασίας του λοιπού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κλπ) συλλέγονται περισσότερα δεδομένα από όσα είναι αναγκαία για την εκπλήρωση των επιδιωκόμενων σκοπών, ήτοι της ασφάλειας προσώπων και αγαθών, αλλά και της παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Αθηνά Γιαννουλάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της με την απόφαση αυτή και τόνισε ότι ο διαρκής έλεγχος των χώρων εργασίας με μέσα παρακολούθησης προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα των εργαζομένων.

Επεσήμανε ακόμα, ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν την λειτουργία καμερών ασφαλείας, αρκεί αυτή να γίνεται σύμφωνα με τον νόμο που σημαίνει ότι πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στα σημεία εισόδου και εξόδου, στους χώρους ταμείων ή χώρους κρίσιμων εγκαταστάσεων (π.χ. ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες ιατροφαρμακευτικού υλικού κλπ) όπου, κατ’ αρχήν, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ένας επισκέπτης ή ασθενής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...