15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κέρδισε στο Σ.τ.Ε. την υπόθεση των Αγίων Αποστόλων ο Δήμος Χανίων

Ημερομηνία:

Από το Δήμο Χανίων γίνεται γνωστή η επιτυχής έκβαση  της υπόθεσης που εκδικάσθηκε την 24-9-2012 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ιδιοκτησιακό θέμα των Αγίων Αποστόλων.

Πιο συγκεκριμένα, το Στ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 3003/2013 απόφασή του, απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση ακυρώσεως έξι συνιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή Αγίων Αποστόλων Χανίων, οι οποίοι είχαν ζητήσει την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που είχε κηρυχθεί το 1966 και συντελεστεί στα ακίνητά τους, συνολικού εμβαδού 42 στρεμμάτων.

Το Δικαστήριο δέχθηκε, κατά πλειοψηφία, του ισχυρισμούς του Δήμου Χανίων. Ειδικότερα, δέχθηκε ότι ο σκοπός της επίδικης απαλλοτριώσεως έχει πραγματοποιηθεί και ότι αυτός δεν ήταν μόνο η ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην επίμαχη περιοχή, αλλά και η πραγματοποίηση λουτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και η εκτέλεση έργων εξωραϊσμού και διαμορφώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, αρχικά, ο ΕΟΤ και από το 1984 και εξής, ο Δήμος Νέας Κυδωνίας και ο Δήμος Χανίων προέβησαν σε σειρά έργων εξωραϊσμού και λουτρικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσαν τις παραλίες με τις αναγκαίες λουτρικές εγκαταστάσεις και προέβησαν σε βασικά έργα εξωραϊσμού στην περιοχή. Παράλληλα, οι δύο Δήμοι ανέπτυξαν σειρά προγραμμάτων και δράσεων, με τα οποία βελτιώθηκε η τουριστική εικόνα της περιοχής, καθιστώντας την πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης των Χανίων αλλά και για κάθε επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής.

Το Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν στην υπόθεση ο δικηγόρος Αθηνών Αντώνης Βγόντζας και η δικηγόρος Χανίων Ρόζυ Σπάρταλη ενώ στη δίκη παρενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Ποντικάκη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...